Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Doublettes

Doublettes

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Roer de boter tot een creme en voeg dan de gezeefde poedersuiker toe. Roer dit erdoor. Dan gezeefde bloem erbij en goed kneden tot je een mooi zacht deeg hebt.

Verdeel het in twee delen. Voeg aan het ene deel het zakje vanillesuiker toe en aan het andere deel de gezeefde cacao.

Maak van elk stuk deeg twee rollen van 2 cm dik . Leg dan een chocoladerolletje en een vanillerolletje naast elkaar.

Leg dan op de chocoladerol een vanillerol en op de vanillerol een chocolade rol.

Rol hier een grote rol van en verpak deze in aluminiumfolie.

Laat dit 1 uur rusten in de koelkast.

Hierna verwarm je de oven voor op 200 graden en snijd je plakjes van 1/2 cm van de rol af (haal het mes af en toe door wat bloem, anders gaat het plakken).

Leg deze op een ingevette of met bakpapier bekleedde bakplaat en bak ongeveer 20 minuutjes.

Laat de rollen wel minstens een uur in de koelkast en gebruik margarine, geen boter voor op brood (dus geen bona ofzo).

Mobiele versie afsluiten