Doublettes

2005-11-12
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • 250 gr bloem
    170 gr zachte boter
    120 gr poedersuiker
    1 zakje vanillesuiker
    1 el cacao

Werkwijze

Stap1

Roer de boter tot een creme en voeg dan de gezeefde poedersuiker toe. Roer dit erdoor. Dan gezeefde bloem erbij en goed kneden tot je een mooi zacht deeg hebt.

Verdeel het in twee delen. Voeg aan het ene deel het zakje vanillesuiker toe en aan het andere deel de gezeefde cacao.

Maak van elk stuk deeg twee rollen van 2 cm dik . Leg dan een chocoladerolletje en een vanillerolletje naast elkaar.

Leg dan op de chocoladerol een vanillerol en op de vanillerol een chocolade rol.

Rol hier een grote rol van en verpak deze in aluminiumfolie.

Laat dit 1 uur rusten in de koelkast.

Hierna verwarm je de oven voor op 200 graden en snijd je plakjes van 1/2 cm van de rol af (haal het mes af en toe door wat bloem, anders gaat het plakken).

Leg deze op een ingevette of met bakpapier bekleedde bakplaat en bak ongeveer 20 minuutjes.

Laat de rollen wel minstens een uur in de koelkast en gebruik margarine, geen boter voor op brood (dus geen bona ofzo).

Deel dit recept met anderen

Ik ben Ellouisa, 31 jaar jong..

Meer van deze
Chef-kok »
Gemiddelde waardering

(3.5 / 5)

3.5 5 11
Beoordeel dit recept

11 keer beoordeeld

Recept categorie:
Ingrediënten: , , , , ,
Gerelateerde recepten:
  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

    Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

  • Marokkaanse Briwat be louz - Amandeldriehoekjes

    Marokkaanse Briwat be louz – Amandeldriehoekjes

  • Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

    Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (7)

  1. Geplaatst door sanaa aan 28-03-2006

    lekker koekjesrecept!mijn comlimenten alleen snap ikniet hoe groot uiteindelijk zo een rol moet worden?nadat je ze om en om hebt gelegd?

  2. Geplaatst door ellouisa aan 29-03-2006

    Niet zo groot, iets van 4 a 5 cm doorsnede denk ik.

  3. Geplaatst door azia aan 28-01-2007

    wat leuk dat ik dit recept tegen kom ik was er heel lang naar opzoek bedankt

  4. Geplaatst door ellouisa aan 13-05-2007

    Goed om te horen azia! Heb je ze al eens gemaakt?

  5. Geplaatst door sadiye aan 29-11-2008

    hmm lekker zeg

  6. Geplaatst door hafsoena aan 14-03-2009

    ziet er lekker uit!
    x.

  7. Geplaatst door ummsalman aan 15-11-2010

    Jammer ze zijn helemaal zwart de oven uit gekomen,,ze zagen er zo leuk uit… Ik denk dat 200 graden veel te hoog is en 20 minuten te lang Allahoe Ahlem…zonde van mn tijd eigenlijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.