American pancakes

2014-09-21
  • Opbrengst : 12 stuks
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 5m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • Ingrediënten voor ongeveer 12 stuks:
    - 225 gr bloem
    - 1 zakje bakpoeder
    - Snufje zout
    - 1 tl suiker
    - 2 grote eieren, losgeklopt
    - 30 gr gesmolten boter (afgekoeld)
    - 300 ml melk
    - Boter om in te bakken

Werkwijze

Stap1

Meng de bloem met bakpoeder, zout en suiker. Klop de eieren los met de boter en melk en klop of mix dit met de bloem tot een dik beslag. Ik gebruik dan een maatbeker om het beslag in de pan te doen (is een tip van Nigella).

Verhit een goede koekenpan met anti-aanbaklaag (bijv. van tefal) en laat een klontje boter erin smelten. Schenk met de maatbeker kleine hoopjes in de pan, die uitlopen tot pannenkoekjes. Bak ze een paar minuten op hoog vuur tot er bubbeltjes in verschijnen, draai ze dan om en bak nog 1 minuut aan die kant.

Deel dit recept met anderen

Ik ben Ellouisa, 31 jaar jong..

Meer van deze
Chef-kok »
Gemiddelde waardering

(4.1 / 5)

4.1 5 7
Beoordeel dit recept

7 keer beoordeeld

Recept categorie:
Ingrediënten: , , , , , , , ,
Gerelateerde recepten:
  • Italiaanse pizza met zeevruchten geserveerd op een Marokkaanse tafel, met Tajine.nl decoratief verwerkt in de tajinedeksel.

    Italiaanse pizza met zeevruchten

  • Authentieke Marokkaanse visbestilla

    Marokkaanse Visbestilla

  • Vers en zacht stokbrood met zonnebloempitten en zwarte komijn

    Stokbrood vers en zacht met zonnebloempitten en zwarte komijn

  • Heerlijke Red Velvet Cake

    Heerlijke Red Velvet Cake

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.