Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Echte surinaamse roti

Kipvleugeltjes en aardappels in de oven

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Bereidingswijze van de roti:
Je moet de bakmeel en de bloem bijelkaar doen en daa doe je 3 eetlepels zonnebloemolie en wat zout bij, dit meng je met lauw warm water tot het deeg goed is (Als het elastisch is).

Dan maak je in een vijzel de 2 teentjes knoflook en een klein stukje surinaamse peper fijn, daarna doe je de gekookte aardappelen in een kom en daar voeg je 1 eetlepel zonnebloem olie, 1 theelepel Hindoestaanse masala, komijn en de fijngemalen knoflook en Surinaamse peper bij dit meng je door elkaar met een vork
Dan maak je van het bakmeel en bloem mengsel bolletjes van ongeveer een doorsnede van 6 a 7 cm en hier maak je een holletje in met je vinger en daar doe je een beetje van de aardappelvulling in, dit maak je dan dicht en dan rol je dit uit tot een pannekoek op een met bloem bestrooid werkblad

Daarna bak je de roti's in een steelpan in een beetje olie tot hij bol wordt en mooi van kleur.

Bereidingswijze van de kip:
Snij de kip in stukken en was deze (Of gebruik kippenpoten, hierna maal je 3 teentjes knoflook en een kwart surinaams pepertje fijn in de vijzel. Daarna doe je wat olie in een pan en hierin doe je de kip, dan snipper je een half ui in de pan met daarbij de fijngemalen peper en knoflook en anderhalve eetlepel hindoestaanse masala dit meng je door de kip en dan laat je het klaar stoven met het deksel half op de pan. Ik ben zelf niet do gek op kippenpoten en kip dus gebruik meestal liever kipfilet persoonlijk.

Bereidingswijze van de kousenband:
De kousenband in kleine stukjes snijden en de uiteindes eraf snijden deze gooi je weg.

Maal dan opnieuw 2 teentjes knoflook en een klein stukje van het surinaamse pepertje fijn in een vijzel en doe ze dan in een pan met wat olie en voeg er dan 1 gewassen tomaat in kleine stukjes gesneden bij dit laat je ongeveer 45 a 60 minuten stoven op laag vuur.

Bereidingswijze van de aardappels:
Was de aardappels en snij deze, waarna je ze in blokjes snijd.
Maal dan een kwart peper en 3 teentjes knoflook fijn in een vijzel.
Doe dan wat olie in een pan en voeg hierbij de fijngemalen peper en knoflook en anderhalve theelepel masala.

Hierbij doe je ook 2 gewassen en in kleine stukjes gesneden tomaten bij.
Dit laat je even doorbakken tot je de aardappels erbij doet, dit laat je zachtjes stoven tot het klaar is je kan er eventueel ook nog een klein beetje water bij doen

Er zijn ook kant en klare roti\’s te koop, maar vers is natuurlijk veel lekkerder! 🙂

Mobiele versie afsluiten