Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Flantaart Ananas – Cocos

Ananas – Cocos flantaart

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Laat de ananasstukjes goed uitlekken in een vergiet.
Bekleed een ronde lage bakvorm met de plakjes bladerdeeg.
Prik gaatjes in de bodem met een vork.
Verwarm de oven voor tot 180 graden.

Doe de melk, behalve 1 glas vol, in een pannetje en breng aan de kook. Voeg er ook de suiker aan toe.
Vermeng ondertussen in een kommetje het achtergehouden glas koude melk met de maizena, de losgeklopte eieren en de vanille.
Voeg, als de melk/suiker in het pannetje kookt, het melk/maizena/eieren/vanille mengsel er aan toe en klop alles door elkaar met een garde.
Breng langzaam alles weer aan de kook en roer met een houten lepel tot de massa kookt. Zet laag en laat enkele seconden doorkoken en haal van het gas af.
Roer de cocos en de helft van de ananasstukjes door de massa.
Schenk de massa in de vorm met bladerdeeg en verdeel het goed. Verdeel het restant van de ananas over de flantaart en bestrooi het geheel met wat gemalen cocos en vanillesuiker.
Zet de taart 40 a 50 minuten in de voorverwarmde oven.
Kijk af en toe of de taart bruint en haal hem dan uit de oven en laat afkoelen.
Bestrijk de taart evt. met wat warm gemaakte abrikozenjam vermengd met wat water.
Koud smaakt deze taart het lekkerst.
Serveren met een toef slagroom

Mobiele versie afsluiten