Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Garnalenkroketjes

Garnalenkroketjes

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

  1. snij depaprikas in blokjes
  2. rasp de ui
  3. doe het in een koekenpan (met beetje olie), laat op zacht vuur bakken
  4. doe de kruiden erbij
  5. doe als laatset de garnalen bij.
  6. laat ongeveer kwartiertje met deksel sudderen
  7. giet het in een vergiet en laat het afkoelen

  1. bereidt de aardappelpuree zoals staat aangegeven op de maggi pak
  2. voeg de garnalenmengsel bij de aardappepuree.
  3. laat het afgedekt in dekoelkast opstijven voor ene half uur

  1. vorm balletes, langwerpige staafjes, of rondjes van de garnalen/aardappelvulling.
  2. haal het door de ei
  3. en haal het dan door de meel en paneermeel
  4. Laat het were opstijven in de koelkast, als je z eniet gelij gaat bakken kan je ze invriezen.

tip: bij de lidr hebben ze een grote zak diepvriesgarnalen voo reen redelijke prijs

Als je ze hebt ingevroren, moet je als je wil bakken gelijk vanuit de vriezer in de hete olie bakken (dus niet laten ontdooien!

Mobiele versie afsluiten