Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Bekendste Marokkaanse koekjes Gazellehoorntjes – Ka3b Leghzal

Marokkaanse koekjes Gazellehoorntjes - ka3b leghzal

Het recept van het beroemdste Marokkaanse koekjes, Gazellehoorntjes – ka3b leghzal. Ze zijn heerlijk en bijna iedereen is er gek op.

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Kook de amandelen 10 tot 15 minuten in kokend water, pel ze en maal ze. Rooster 500 g amandelen in een koekenpan. Meng die met de rest van de amandelen. Doe alle amandelen in een grote kom en voeg de eierdooiers, het oranjebloesemwater, de kaneel, de Arabische gom, de fijne kristalsuiker en de boter toe. Meng alles goed door elkaar totdat er een deeg ontstaat. Kneed het deeg krachtig en maak er kleine sigaren van met een lengte van ongeveer 3 centimeter en 1 centimeter breed.

Stap2

Doe de gezeefde bloem in een grote kom en maak een kuiltje in het midden. Doe de eieren, het oranjebloesemwater, de poedersuiker en het zout erbij. Meng alles voorzichtig door elkaar en kneed krachtig totdat er een deeg ontstaat. Maak van het deeg ballen ter grootte van een sinaasappel. Rol iedere bal met de deegroller uit en vorm stroken van 15 centimeter breed en ongeveer 1 millimeter dik.

Stap3

Leg op ieder vel verschillende sigaren van amandelpasta zodat er voldoende ruimte is tussen de sigaren. Bedek iedere sigaar met deeg. Snijd de randen weg met behulp van een deegwieltje. Volg hierbij de contouren van de sigaar, maar houd een marge van een paar centimeter aan. Maak van het deeg een croissantje en druk de randen aan. Laat de hoorntjes ongeveer 45 minuten op kamertemperatuur rijzen.

Stap4

Prik met een houten prikker gaatjes in de corners de gazelle en leg ze op de beboterde bakplaat van de oven. Bak de hoorntjes 15 tot 25 minuten in de oven op 150°C (stand 5).

Foto: internet

Mobiele versie afsluiten