Bekendste Marokkaanse koekjes Gazellehoorntjes – Ka3b Leghzal

2015-02-06
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 45m
  • Kooktijd : 25m
Beoordeel dit recept:

Het recept van het beroemdste Marokkaanse koekjes, Gazellehoorntjes – ka3b leghzal. Ze zijn heerlijk en bijna iedereen is er gek op.

Ingrediënten

  • Amandelpasta:
  • - 3 kg amandelen
  • - 3 eierdooiers
  • - 500 g fijne kristalsuiker
  • - 150 g boter
  • - 1 volle tl kaneelpoeder
  • - 1 volle tl Arabische gom in poedervorm
  • - 1 tl oranjebloesemwater
  • Deeg:
  • - 500 g bloem
  • - 2 eieren
  • - 2 theeglazen water
  • - 2 theeglazen oranjebloesemwater
  • - 1 volle tl boter
  • - 1 volle tl poedersuiker
  • - 1 volle tl zout

Werkwijze

Stap1

Kook de amandelen 10 tot 15 minuten in kokend water, pel ze en maal ze. Rooster 500 g amandelen in een koekenpan. Meng die met de rest van de amandelen. Doe alle amandelen in een grote kom en voeg de eierdooiers, het oranjebloesemwater, de kaneel, de Arabische gom, de fijne kristalsuiker en de boter toe. Meng alles goed door elkaar totdat er een deeg ontstaat. Kneed het deeg krachtig en maak er kleine sigaren van met een lengte van ongeveer 3 centimeter en 1 centimeter breed.

Stap2

Doe de gezeefde bloem in een grote kom en maak een kuiltje in het midden. Doe de eieren, het oranjebloesemwater, de poedersuiker en het zout erbij. Meng alles voorzichtig door elkaar en kneed krachtig totdat er een deeg ontstaat. Maak van het deeg ballen ter grootte van een sinaasappel. Rol iedere bal met de deegroller uit en vorm stroken van 15 centimeter breed en ongeveer 1 millimeter dik.

Stap3

Leg op ieder vel verschillende sigaren van amandelpasta zodat er voldoende ruimte is tussen de sigaren. Bedek iedere sigaar met deeg. Snijd de randen weg met behulp van een deegwieltje. Volg hierbij de contouren van de sigaar, maar houd een marge van een paar centimeter aan. Maak van het deeg een croissantje en druk de randen aan. Laat de hoorntjes ongeveer 45 minuten op kamertemperatuur rijzen.

Stap4

Prik met een houten prikker gaatjes in de corners de gazelle en leg ze op de beboterde bakplaat van de oven. Bak de hoorntjes 15 tot 25 minuten in de oven op 150°C (stand 5).

Foto: internet

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4 / 5)

4 5 20
Beoordeel dit recept

20 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Vers en zacht stokbrood met zonnebloempitten en zwarte komijn

    Stokbrood vers en zacht met zonnebloempitten en zwarte komijn

  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (3)

  1. Geplaatst door Samyrah aan 28-10-2005

    Foto volgt na het suikerfeest

  2. Geplaatst door tangia aan 28-10-2005

    3KG amandelen???is dat niet een beetje te veel??

  3. Geplaatst door moslima aan 28-10-2005

    Dames bedankt voor deze heerlijk marokaanse koekjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.