Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Gefrituurde bloemkool lekker krokante roosjes

Gefrituurde bloemkool lekker krokante roosjes

Het recept van lekker krokante bloemkool roosjes. Gefrituurde bloemkool makkelijk en snel te maken als bijgerecht. Een vegetarisch gerecht.

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Kook bloemkool met wat zout tot het zacht is. Giet het dan voorzichtig in een vergiet en laat het een beetje afkoelen.

Stap2

Kluts 2 eieren en in een andere kom doe je wat paneermeel met zout. Doe 1 voor 1 roosjes door ei en daarna door paneermeel.

Stap3

Verhit wat olie in de pan ongeveer 2 cm diep en bak de roosjes goudbruin. Het kan zijn dat je kleine stukjes hebt na het koken doe dat ook door ei en door paneermeel. Bak het pas op het laatst omdat kleine stukjes sneller goudbruin worden dan grote stukken.

Mobiele versie afsluiten