Gefrituurde bloemkool lekker krokante roosjes

2018-01-05
Beoordeel dit recept:

Het recept van lekker krokante bloemkool roosjes. Gefrituurde bloemkool makkelijk en snel te maken als bijgerecht. Een vegetarisch gerecht.

Ingrediënten

  • - Bloemkool
  • - Zout
  • - 2 eieren
  • - Paneermeel
  • - Olie voor het bakken

Werkwijze

Stap1

Kook bloemkool met wat zout tot het zacht is. Giet het dan voorzichtig in een vergiet en laat het een beetje afkoelen.

Stap2

Kluts 2 eieren en in een andere kom doe je wat paneermeel met zout. Doe 1 voor 1 roosjes door ei en daarna door paneermeel.

Stap3

Verhit wat olie in de pan ongeveer 2 cm diep en bak de roosjes goudbruin. Het kan zijn dat je kleine stukjes hebt na het koken doe dat ook door ei en door paneermeel. Bak het pas op het laatst omdat kleine stukjes sneller goudbruin worden dan grote stukken.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.1 / 5)

4.1 5 7
Beoordeel dit recept

7 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Vers en zacht stokbrood met zonnebloempitten en zwarte komijn

    Stokbrood vers en zacht met zonnebloempitten en zwarte komijn

  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.