Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Gehaktbrood (met of zonder ei)

Gehaktbrood (met of zonder ei)

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Snijd de prei, uien en paprika in kleine blokjes, fruit het aan in een koekenpan. Doe het gehakt hier bij en bak het ( niet te lang). Voeg hier naar smaak zout, peper, komijn, gember en paprika poeder toe. Doe op het laatste moment de koriander erbij.

Laat het mengsel uitlekken en afkoelen.

Bestuif een blad met meel. Begin met drie stukjes bladerdeeg, daarboven weer 3 etc. totdat je een plakje overhoudt als het goed is heb je een grote lap bladerdeeg met 9 plakjes.

Zorg ervoor dat je tijdens het leggen de plakjes tegen elkaar aan drukt. Bestuif een deegroller met wat meel en rol de bladerdeeg een beetje uit zodat hij iets groter wordt.

Verdeel het mengsel in het midden van het deeg. Leg de gekookte eieren in het midden van het mengsel. Begin dan voorzichtig met het oprollen van het deeg. 

Je vorm een rol. Bestrijk deze met eigeel en bak hem in een voorverwarmde oven tot die mooi bruin is.

Serveren met een lekkere frisse salade!

Origineel gehaktbrood wordt heel anders gemaakt met ander deeg etc, maar ik vond dit wel een makkelijke en lekkere variatie. Of je er eieren bij doet is naar gelang je eigen smaak. Wat hoeveel hoeveelheden betreft, excuses dames, ik werk heel erg uit de losse hand dus naar gevoel, succes en ik hoop dat het smaakt!

Mobiele versie afsluiten