Gehaktbrood (met of zonder ei)

2015-01-18
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 5m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • - rundergehakt
    - prei
    - rode paprika's
    - 1 of 2 uien
    - koriander
    - 3 of 4 gekookte eieren
    - pakje bladerdeeg

Werkwijze

Stap1

Snijd de prei, uien en paprika in kleine blokjes, fruit het aan in een koekenpan. Doe het gehakt hier bij en bak het ( niet te lang). Voeg hier naar smaak zout, peper, komijn, gember en paprika poeder toe. Doe op het laatste moment de koriander erbij.

Laat het mengsel uitlekken en afkoelen.

Bestuif een blad met meel. Begin met drie stukjes bladerdeeg, daarboven weer 3 etc. totdat je een plakje overhoudt als het goed is heb je een grote lap bladerdeeg met 9 plakjes.

Zorg ervoor dat je tijdens het leggen de plakjes tegen elkaar aan drukt. Bestuif een deegroller met wat meel en rol de bladerdeeg een beetje uit zodat hij iets groter wordt.

Verdeel het mengsel in het midden van het deeg. Leg de gekookte eieren in het midden van het mengsel. Begin dan voorzichtig met het oprollen van het deeg. 

Je vorm een rol. Bestrijk deze met eigeel en bak hem in een voorverwarmde oven tot die mooi bruin is.

Serveren met een lekkere frisse salade!

Origineel gehaktbrood wordt heel anders gemaakt met ander deeg etc, maar ik vond dit wel een makkelijke en lekkere variatie. Of je er eieren bij doet is naar gelang je eigen smaak. Wat hoeveel hoeveelheden betreft, excuses dames, ik werk heel erg uit de losse hand dus naar gevoel, succes en ik hoop dat het smaakt!

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.5 / 5)

4.5 5 8
Beoordeel dit recept

8 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Een heerlijke Marokkaanse Kefta Tajine met Eieren, geserveerd in een traditionele tajine met brood.

    Marokkaanse Kefta Tajine met Eieren

  • Authentieke Marokkaanse Bastilla met kip en amandelen, geserveerd met poedersuiker en kaneel, naast een decoratieve tajine.

    Marokkaanse Bastilla met Kip en Amandelen

  • Een kom traditionele Marokkaanse Harira soep, gevuld met linzen, kikkererwten en kruiden, met Tajine.nl verwerkt in de decoratie.

    Traditionele Marokkaanse Harira Soep

  • Marokkaanse Briwat met amandelen en honing, geserveerd op een schaal met 'Tajine.nl' als decoratie.

    Marokkaanse Briwat met Amandelen

  • Tajine van Erwtensoep Bissara met olijfolie en komijnpoeder, geserveerd in een decoratieve tajine van Tajine.nl.

    De Marokkaanse Tajine van Bissara

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (9)

  1. Geplaatst door MADAME CUISINE aan 27-10-2005

    oortje, plaats het recept nu!!!

    please……….

  2. Geplaatst door zaja aan 27-10-2005

    oooh dat ziet er lekker uit! madame cuisine ga je dit maken? zo ja mag ik dan ook komen proeven…..

  3. Geplaatst door ibru aan 27-10-2005

    wat ziet er dat lekker uit en het is ook niet zo moeilijk . yammieeee

  4. Geplaatst door Nacira aan 28-10-2005

    Hmmm ziet er erg lekker uit!!

  5. Geplaatst door ellouisa aan 29-10-2005

    ziet er toppie uit! Maar een vraagje: op welke temperatuur bakken?

  6. Geplaatst door oortje31 aan 13-11-2005

    sorry dat ik zo laat reageer, ongeveer
    op 200 graden elektische oven tot het kortje mooi bruin is, succes !

  7. Geplaatst door miss ikkie aan 08-03-2007

    hmm jammie zeg..

  8. Geplaatst door Cindarella aan 17-03-2007

    Wow! Zeker de moeite waard om te proberen..

  9. Geplaatst door Zilla aan 02-04-2007

    Dit ziet er heeeeeeeel erg lekker uit. En volgens mij niet eens zoveel werk. Ga ik snel maken! Heb je ook het recept van de salade, die ziet er ook goed uit.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.