Traditionele nasi

2005-10-11
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 30m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • - rijst, een nacht vantevoren gekookt
    bosuitjes fijngesneden
    - 9- 10 stuks garnalen (GROTE)
    - 3 gekluste eieren
    - peper en zout
    - 2 tl vetsin
    - klontje boter, ongeveer 5 cm breed
    - zonnebloemolie

Werkwijze

Stap1

Haal de garnalen uit hun schaal en verwijder de darmkanaal. Marineer het kort met wat peper en zout. Bak in een koekenpan met wat olie de ei als roerei en hou het apart.

Neen een wok of diepe koekenpan en verhit daarin wat olie (ongeveer 2- 3 eetlepels) en bak daarin de bosuitjes tot de witte delen beetje glazig worden. Voeg nu de garnalen toe en bak deze tot de rood-roze en gaar zijn.

Zet het vuur op half hoog en voeg daarbij de rijst. Druk de rijstklonten beetje plat en roerbak het samen met de bosui en de garnalen. Voeg nu wat zout en peper en de vetsin bij. Blijf het roerbakken, anders gaat het plakken.

Als de rijst goed verhit is en los uit elkaar vallen en ei bij doen en de boter. Roerbak tot de boter gesmolten is, even proeven voor de smaak en je echte Chinese rijst in klaar.

Je kunt ook wat rode peper en een theelepel kerriepoeder bij doen. Deze komt na de zout en peper.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3.1 / 5)

3.1 5 7
Beoordeel dit recept

7 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Tajine van Erwtensoep Bissara met olijfolie en komijnpoeder, geserveerd in een decoratieve tajine van Tajine.nl.

    De Marokkaanse Tajine van Bissara

  • Italiaanse pizza met zeevruchten geserveerd op een Marokkaanse tafel, met Tajine.nl decoratief verwerkt in de tajinedeksel.

    Italiaanse pizza met zeevruchten

  • Tajine van visgehaktballetjes in tomatensaus, geserveerd in een Marokkaanse tajine.

    Tajine van Visgehaktballetjes in Tomatensaus

  • Tajine gerecht met vlees, groenten en deksel met Tajine.nl decoratie

    Marokkaanse Tajine met Vlees en Groenten

  • Een prachtige presentatie van Marokkaanse Seffa, gedecoreerd met poedersuiker, kaneel en noten, geserveerd op een schaal.

    Marokkaanse Seffa Gedecoreerd met Poedersuiker, Kaneel en Noten

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (6)

  1. Geplaatst door sihamkleuter aan 11-10-2005

    mhhmmik ben zo gek op chines nasi, maar het lukte me nooit om het op de “echte”manier te maken. ik ga het zker uitproberen!

  2. Geplaatst door sushimoon aan 15-10-2005

    deze is echt chinees en eerrrrrug lekker!

  3. Geplaatst door miss france aan 16-10-2005

    ik heb het gemaakt en het was heerlijk en zo snel klaar…superrr gewoon

  4. Geplaatst door sara6 aan 10-11-2005

    Oeh..lekker originele nasi..dames waar kan ik die vetsin halen?

  5. Geplaatst door IngridSaida aan 14-11-2005

    In de supermarkt of toko….

  6. Geplaatst door mamaatje aan 21-09-2006

    kan ik het ook met kipfilet maken?? Ik ben niet zo dol op vis namelijk??

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.