Traditionele nasi
2005-10-11- Keuken: Indonesische
- Vaardigheidsniveau: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Porties : 1
- Bereidingstijd : 30m
Ingrediënten
- - rijst, een nacht vantevoren gekookt
bosuitjes fijngesneden
- 9- 10 stuks garnalen (GROTE)
- 3 gekluste eieren
- peper en zout
- 2 tl vetsin
- klontje boter, ongeveer 5 cm breed
- zonnebloemolie
Werkwijze
Stap1
Haal de garnalen uit hun schaal en verwijder de darmkanaal. Marineer het kort met wat peper en zout. Bak in een koekenpan met wat olie de ei als roerei en hou het apart.
Neen een wok of diepe koekenpan en verhit daarin wat olie (ongeveer 2- 3 eetlepels) en bak daarin de bosuitjes tot de witte delen beetje glazig worden. Voeg nu de garnalen toe en bak deze tot de rood-roze en gaar zijn.
Zet het vuur op half hoog en voeg daarbij de rijst. Druk de rijstklonten beetje plat en roerbak het samen met de bosui en de garnalen. Voeg nu wat zout en peper en de vetsin bij. Blijf het roerbakken, anders gaat het plakken.
Als de rijst goed verhit is en los uit elkaar vallen en ei bij doen en de boter. Roerbak tot de boter gesmolten is, even proeven voor de smaak en je echte Chinese rijst in klaar.
Je kunt ook wat rode peper en een theelepel kerriepoeder bij doen. Deze komt na de zout en peper.
Gemiddelde waardering
(3.1 / 5)
7 keer beoordeeld
Gerelateerde recepten:
Info voedingswaarde
Deze informatie is per portie.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Geplaatst door sihamkleuter aan 11-10-2005
mhhmmik ben zo gek op chines nasi, maar het lukte me nooit om het op de “echte”manier te maken. ik ga het zker uitproberen!
Geplaatst door sushimoon aan 15-10-2005
deze is echt chinees en eerrrrrug lekker!
Geplaatst door miss france aan 16-10-2005
ik heb het gemaakt en het was heerlijk en zo snel klaar…superrr gewoon
Geplaatst door sara6 aan 10-11-2005
Oeh..lekker originele nasi..dames waar kan ik die vetsin halen?
Geplaatst door IngridSaida aan 14-11-2005
In de supermarkt of toko….
Geplaatst door mamaatje aan 21-09-2006
kan ik het ook met kipfilet maken?? Ik ben niet zo dol op vis namelijk??