Kaas
2005-12-11- Vaardigheidsniveau: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
Ingrediënten
- 2 liter melk
1 citroen
zout
bieslook en peterselie om te garneren
Werkwijze
Stap1
Doe de melk in een ruime pan zet de pan op het vuur en als kookpunt bijna bereikt is de pan van het vuur halen en de citroen erbij persen en zout naar smaak toevoegen. Laat de melk dan koken tot het eruit ziet alsof er kwarkstukjes in water rondzwemmen :-)Dan in een vergiet laten uitlekken en wat je opvangt moet je goed in de zeef laten uitlekken, de zeef omkeren op een bord en dan in de koelkast zetten. Eventueel garneren naar smaak en wens.
Eet smakelijk!
Gemiddelde waardering
(3.9 / 5)
7 keer beoordeeld
Gerelateerde recepten:
Info voedingswaarde
Deze informatie is per portie.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Geplaatst door chefkokkin aan 12-12-2005
lekker………………
Geplaatst door hamdoulilah aan 26-12-2005
salaam
ik vraag mij af wat voor melk er in moet volle,halfvolle of karne melk
alvast bedankt
Geplaatst door Nacira aan 27-04-2006
Ik heb volle melk gebruikt
Geplaatst door Samira82 aan 21-05-2007
Ik ga dit binnenkort echt proberen !
Ik heb wel een paar vraagjes…
Kan je deze kaas smeren of moet je er stukjes/plakjes vanaf snijden ?
Hoe lang zou dit goed blijven ? Kan het worden ingevroren denk je ?(gewone kaas nl wel)
ALVAST BEDANKT !!
Ik denk er trouwens aan om het eerst gewoon te proberen om te zien hoe het word en misschien daarna met ananassap. Ik ben nl gek op ananas zuivelspread 🙂
Geplaatst door Samira82 aan 22-05-2007
Jammer ik vond het tegenvallen…
Het had bijna geen smaak op melk na 🙁
Geplaatst door xchidax aan 08-01-2009
kaas moet normaal toch 2 tot 6 maanden ofso op de plank blijven staan?(rijpen) misschien was er daarom niet zoveel smaak aan