Een geweldig goed Hollands oliebollenrecept

2015-12-03
  • Kooktijd : 5m
  • Klaar in : 2:00 u
Beoordeel dit recept:

Het beslag van oliebollen bevat vaak bier, in Noona’s Hollands oliebollenrecept zit het er niet in. Noona’s oliebollen, een geweldig goed oliebollenrecept…

Ingrediënten

  • - 500 gram bloem
  • - 500 ml melk
  • - zout naar smaak
  • - 15 gram broodgist
  • - 1 tl suiker
  • - 1 tl kaneel
  • - 1 ei
  • Extra (optioneel):
  • - 1 appel, geraspt
  • - 50 gram rozijnen
  • - 50 gram krenten
  • - 50 gram sukade of bigarreaux

Werkwijze

Stap1

Kneed alle ingrediënten in de kneedmachine of meng het met behulp van een pollepel goed door elkaar. Laat het beslag 45 minuten á 1 uur rijzen. Verwarm de olie en zet het daarna op halfhoog vuur zodat de oliebol ook van binnen gaart. Als de oliebol aardig wat tijd inneemt om goed bruin te worden, dan ben je goed bezig.

Stap2

Voor het bakken van oliebollen gebruik ik een grote ijslepel, zo eentje om bolletjes ijs op te scheppen. Even onderdompelen in olie en daarna het deeg nemen en dan met dat hendeltje klikken. Het komt zo los en je hebt mooie bolletjes.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(5 / 5)

5 5 1
Beoordeel dit recept

1 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Mini tortilla's recept

    Mini tortilla’s

  • Barbecue chicken pizza

    Barbecue chicken pizza

  • Gevulde Bladerdeegpakketjes met mozzarella

    Gevulde Bladerdeegpakketjes met mozzarella

  • Loempiapakketjes met twee soorten kipvullingen

    Loempiapakketjes met twee soorten kipvullingen

  • Pittige spinazie broodjes met feta en mozzarella heerlijk in de ramadan

    Pittige spinazie broodjes met feta en mozzarella

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.