Aardbeienslagroomtaart
2010-02-14- Keuken: Nederlandse
- Gang:Dessert, Snack
- Vaardigheidsniveau: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Porties : 1
- Bereidingstijd : 5m
Deze taart is minder vet doordat er gebruikt is gemaakt van biscuitdeeg waar geen boter of olie aan te pas komt. Daarnaast is er geen botercrème gebruikt maar slagroom wat minder vet bevat.
Ingrediënten
- Biscuitdeeg:
- 135 gr. suiker
- 70 gram gezeefd meel
- 55 gram maizena
- 10 gram bakpoeder
- 5 eieren
Vulling:
- verse slagroom opgeklopt met aardbeienpudding (die je niet hoeft te koken)
- aardbeienjam die je goed hebt opgewarmd met een paar eetlepels water erbij
Versiering:
- verse aardbeien
- verse slagroom opgeklopt met suiker, vanillesuiker en klopfix
- chocoladeversiering
- nougatin
Werkwijze
Stap1
Breek de eieren in een kom en voeg de suiker toe. Deze op de hoogste snelheid van je mixer kloppen. Klop ze tot een zeer luchtig schuim. Zeker 10 a 15 minuten mixen. Alle andere ingrediënten zevend bij elkaar doen.
Voeg deze bij het eiersuiker schuim. Met een houtenspatel langzaam roeren tot het 1 geheel is.
Beboter de bakvorm en bestrooi hem met meel. Giet het beslag in de vorm van 28 cm doorsnee.
Strijk het deeg naar alle kanten.
Plaats de bakvorm in een voorverwarmde oven van 180 graden . Het moet ongeveer 30 a 35 minuten bakken.
Laat de taart na het bakken goed afkoelen.
Snij hem doormidden. Smeer de onderste helft in met de jam. Smeer erna de slagroompudding op.
Leg de andere helft erop. Smeer de taart helemaal in met de slagroompudding.
Werk de taart verder af .
Gemiddelde waardering
(4.2 / 5)
14 keer beoordeeld
Geplaatst door koken20 aan 19-02-2010
wow ziet er heel mooi uit,
echt compliment,bedankt vor het recept 😉
Geplaatst door mali aan 17-03-2010
salaam. ziet er echt lekker uit. ik heb wel een vraagje wat is maïzina en waar kun je die halen. ik heb ooit een keer maïzina gehaald bij de c1000 maar volgens mij is dat niet het zelfde of wel. dat wat ik heb gehaald ziet er echt raar uit. aub als je kan en wil graag z.s.m antwoorden wil graag ieamnd verassen. chokrane o ma3a Salama
Geplaatst door koken20 aan 21-03-2010
ik heb bij digros gehaalt je kan bij alle winkels denk ik kopen,
c1000/ah/dirk van den broek denk ik ook
er staat op de achterkant dat je het kan gebruiken bij soepen enz maar je kan ook gebruiken voor koekjes dus, geel verpakking en er staat maizena op.
hoop dat ik je kan helpen,
gr koken20
Geplaatst door Amifati aan 05-07-2012
Wordt de aardbeienpudding eerst opgeklopt met melk en dan met slagroom?