Olijfolie met zongedroogde tomaten

2012-05-09
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 5m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • - 2 koppen Bioli Creta extra Virgin olijfolie.
    - 6 gedroogde en in kleine stukjes gesneden tomaten.
    - 2 eetlepels kappertjes.

Werkwijze

Stap1

1. Gebruik kleine tomaten en veeg ze met een zachte doek schoon. Halveer of snij ze, als ze erg groot zijn, in vier stukjes.

2. Leg de tomaten op een houten ondergrond of op een stromatje. Bestrooi ze met grof zout, bedek ze met een tulen doek en laat ze zo lang in de zon drogen, totdat ze al hun vocht verloren hebben.

3. Het is aan te bevelen de tomaten 's avonds binnen te halen, zodat ze door de nachtdauw niet zacht kunnen worden. Al naar gelang de zonneschijn en de grootte van de tomaten zijn 8-12 dagen droogtijd nodig.

4. Schik in een glazen pot afwisselend een laag tomaten met een laagje kappertjes en vul dit vervolgens aan met olijfolie.

5. Doe de glazen pot goed dicht en zet hem, tot gebruik, twee weken lang weg op een donkere en koele plek.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(5 / 5)

5 5 1
Beoordeel dit recept

1 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Fruittaartje kiwi-aardbei met chocolade ganache

    Fruittaartje kiwi-aardbei met chocolade ganache

  • Mississippi Mud pie - Amerikaanse chocoladetaart

    Mississippi Mud pie – Amerikaanse chocoladetaart

  • Chocolade paastaart

    Chocolade paastaart

  • Kaas-uien broodjes

    Kaas-uien broodjes

  • Biscuit Rolcake zonder oven binnen 10 minuten klaar

    Biscuit Rolcake zonder oven binnen 10 minuten klaar

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Ja
  • Dieet

    Ja
  • Gluten

    Ja
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.