Kaas-uien broodjes

2018-03-05
  • Opbrengst : 20 broodjes
  • Bereidingstijd : 40m
  • Kooktijd : 15m
Beoordeel dit recept:

Het recept van heerlijke Kaas-uien broodjes. Ze smelten in je mond en ze laten je huis ook heerlijk ruiken als ze aan het bakken zijn.

Ingrediënten

  • - 250 gr bloem
  • - Eetlepel zachte boter
  • - 1 klein eitje
  • - 125 ml lauwe melk
  • - 5 gr gedroogde gist
  • - 6 gr zout
  • - Eetlepel gedroogde peterselie
  • - 2 rode uien in dunne plakjes snijden zie foto!
  • - Zakje geraspte kaas
  • - Gedroogde peterselie
  • - Beetje zachte boter

Werkwijze

Stap1

1 eierdooier met eetlepel water mengen voor het besmeren.

Meng de droge ingrediënten voor het deeg en doe de boter en melk erbij en kneed tot een zachte deeg die niet plakt. Maak er een bol van en vet in met wat olie en dek je bak af en laat rijzen voor zon 45 min.

Stap2

Als het deeg goed gerezen is pak je bol en rol er een grote vierkant van uit en snijd de randjes weg zodat je een mooie vierkant hebt. Besmeer daarna je deeglap met de boter en bestrooi de ui erop en de kaas goed royaal! Kaas-uien broodjes uitjes en kaas over deeg

Stap3

Rol op zoals op foto te zien is en snijd plakjes en leg ze op je bakblik die je hebt bedekt met bakpapier en laat weer zon 15 min rijzen. Kaas-uien broodjes rollen in deeg Kaas-uien broodjes rol snijden

Stap4

Verwarm je oven voor op 220 gr. Besmeer ze met ei mengsel en strooi er wat droge peterselie op en geraspte kaas en bak ze in ongeveer 15 min af in oven. Kaas-uien broodjes kaas en ui topping

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.6 / 5)

4.6 5 5
Beoordeel dit recept

5 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Een kom traditionele Marokkaanse Harira soep, gevuld met linzen, kikkererwten en kruiden, met Tajine.nl verwerkt in de decoratie.

    Traditionele Marokkaanse Harira Soep

  • Tajine van Erwtensoep Bissara met olijfolie en komijnpoeder, geserveerd in een decoratieve tajine van Tajine.nl.

    De Marokkaanse Tajine van Bissara

  • Italiaanse pizza met zeevruchten geserveerd op een Marokkaanse tafel, met Tajine.nl decoratief verwerkt in de tajinedeksel.

    Italiaanse pizza met zeevruchten

  • Authentieke Marokkaanse visbestilla

    Marokkaanse Visbestilla

  • Vers en zacht stokbrood met zonnebloempitten en zwarte komijn

    Stokbrood vers en zacht met zonnebloempitten en zwarte komijn

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.