Gezonde bulgur salade met tonijn – eigen recept

2018-01-05
  • Porties : 2 personen
  • Kooktijd : 5m
Beoordeel dit recept:

Ik was van plan om Taboulé (een midden-oosten gerecht) te maken. Omdat in de Taboulé verse peterselie gebruikt wordt en mijn man hier niet van houdt, heb ik een andere recept bedacht. Het is uiteindelijk een gezonde bulgur salade geworden.

Ingrediënten

  • - 100 gram burgul
  • - Half blikje tonijn
  • - Een klein stukje fijngesneden komkommer
  • - Beetje gesneden veldsla
  • - Een scheutje olijfolie
  • - Citroen sap
  • - beetje zout
  • - 4 fijn gesneden bosuitjes
  • Versiering: (je kan het ook op eigen manier doen)
  • - Geraspte wortel
  • - Radijs
  • - Zwarte en groene olijfjes
  • - Veldsla

Werkwijze

Stap1

In gekookt water laat je half glas (100 g) bulgur ongeveer één uur weken (ongeveer 1 cm boven het niveau van de bulgur).

Bulgur is eigenlijk al gekookt. Het enige wat je moet doen, is de tarwe laten weken. Let wel op: er bestaan verschillende variëteiten. Grove bulgur moet wel een uur of twee weken. Fijne bulgur is misschien al in een half uur gezwollen.

Stap2

Vervolgens laat je de bulgur goed uitlekken. Meng in een schaal de burgul goed met tonijn, fijn gesneden stukje komkommer, bosuitjes, olijfolie, citroensap en zout.

Stap3

Wat betreft de versieren, je kan het op jouw eigen manier doen. Zie foto hoe ik dit gedaan heb.

Eet smakelijk en besaha.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3 / 5)

3 5 2
Beoordeel dit recept

2 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Vers en zacht stokbrood met zonnebloempitten en zwarte komijn

    Stokbrood vers en zacht met zonnebloempitten en zwarte komijn

  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.