Ingrediënten
- •	Ingredi?«nten: 
o 4 eetlepels witte suiker
o 2-3 cm gemberwortel
o 2 dl warm water
o 4 eetlepels azijn
o 1 eetlepel ketjap
o 1 theelepel maizena
o 1 eetlepel gehakte bakgember 
Werkwijze
Stap1
o Schil de gemberwortel zo dun mogelijk, rasp hem en meng hem door de suiker 
o  Brand onder voorzichtig roeren de suiker in een pan met een dikke bodem tot karamel (ze moet goudgeel van kleur zijn) 
o  Haal de pan van het vuur en voeg er het warme water bij 
o  Breng de massa, nadat die met schuimen is opgehouden, opnieuw aan de kook en laat zachtjes koken tot alle karamel is opgelost 
o  Voeg er de azijn en de ketjap bij en bind de saus met de aangemengde maizena 
o  Roer er tenslotte de bakgember door 
o Voor de variatie kunt u tijdens het koken van de saus ca. 30 gr goed uitgelekte stukjes gemengde vruchten uit blik mee koken
