Gembersaus

2008-12-10
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 25m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • • Ingredi?«nten:
    o 4 eetlepels witte suiker
    o 2-3 cm gemberwortel
    o 2 dl warm water
    o 4 eetlepels azijn
    o 1 eetlepel ketjap
    o 1 theelepel maizena
    o 1 eetlepel gehakte bakgember

Werkwijze

Stap1

o Schil de gemberwortel zo dun mogelijk, rasp hem en meng hem door de suiker
o Brand onder voorzichtig roeren de suiker in een pan met een dikke bodem tot karamel (ze moet goudgeel van kleur zijn)
o Haal de pan van het vuur en voeg er het warme water bij
o Breng de massa, nadat die met schuimen is opgehouden, opnieuw aan de kook en laat zachtjes koken tot alle karamel is opgelost
o Voeg er de azijn en de ketjap bij en bind de saus met de aangemengde maizena
o Roer er tenslotte de bakgember door
o Voor de variatie kunt u tijdens het koken van de saus ca. 30 gr goed uitgelekte stukjes gemengde vruchten uit blik mee koken

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3 / 5)

3 5 1
Beoordeel dit recept

1 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Roomsaus - Zo maak je zelf heel makkelijk je eigen roomsaus

    Roomsaus – Zo maak je zelf heel makkelijk je eigen roomsaus

  • Kip madras koken zonder pakjes en zakjes

    Kip madras koken zonder pakjes en zakjes

  • Kipvleugeltjes en aardappels in de oven

    Magosalsa

  • Kipvleugeltjes en aardappels in de oven

    Koriander pesto

  • Tonijnpizza

    Tonijnpizza

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.