Kip madras koken zonder pakjes en zakjes

2017-11-25
  • Porties : 3-4 personen
Beoordeel dit recept:

Nadat ik met veel succes zelf kip tandoori had gemaakt, wilde ik de kip madras van eethetbeter ook uitproberen. En dit was wederom heerlijk! Echt fijn dat ik nu deze twee gerechten zonder pakjes zelf kan maken zonder dat het wat afdoet aan de smaak. Mijn zoontje vond deze ook heerlijk, hij is wat milder dan de tandoori en er zit lekkere zoete appel in. Ik heb het geserveerd met (uiteraard) rijst en broccoli, maar je kunt ook andere groenten nemen.

Ingrediënten

  • 500 gr kipfilet
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 lente-uitjes in ringetjes
  • 1 appel
  • 1 rode puntpaprika
  • 1 tl zout
  • 1/2 tl zwarte peper
  • 1/2 tl gember
  • 1/2 tl komijn
  • 1/2 tl korianderpoeder
  • 1 tl kurkuma
  • Klein bekertje crème fraîche

Werkwijze

Stap1

Snijd de kipfilet in grove repen en snipper de ui. Snijd de paprika in blokjes. Bak in wat olijfolie de kip aan beide kanten mooi bruin. Voeg de ui, paprika, knoflook en kruiden toe. Roerbak even en doe dan de deksel op de pan. Zet het vuur laag en laat een half uurtje pruttelen. Roer dan de appel erdoor en voeg de crème fraîche toe. Warm even door en bestrooi met de lente-uitjes. Serveer met rijst en groenten naar keuze, bijvoorbeeld broccoli.

Deel dit recept met anderen

Ik ben Ellouisa, 31 jaar jong..

Meer van deze
Chef-kok »
Gemiddelde waardering

(4 / 5)

4 5 6
Beoordeel dit recept

6 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Mini tortilla's recept

    Mini tortilla’s

  • Mini vispastilla met kabeljauw scampi garnalen en fruits de mer

    Mini vispastilla met kabeljauw scampi garnalen en fruits de mer

  • Vogeltongetjes met kip zoete ui rozijnen en amandelen

    Vogeltongetjes met kip zoete ui rozijnen en amandelen

  • Gevulde aubergine en rijst met prei en ui

    Gevulde aubergine🍆 met gehakt uit de oven en rijst met prei en ui

  • Pizza tonijn en mozzarella

    Pizza tonijn en mozzarella Recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.