Bastilla a la Iman

2013-06-29
  • Porties : 5
  • Bereidingstijd : 60m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • * Twee kippen of ongeveer één kilo kipfilet,
    * 1 ui,
    * 1 tomaat,
    * 1 teentje fijngehakt knoflook,
    * peper en zout,
    * peterselie,
    * olie,     
    * 8-12 eieren
    * 8-10 uien,
    * 1 pak filodeeg van de Turkse of Marokkaanse winkel (El warka),
    * ong. 1 kilo amandelen,
    * een beetje kaneel,
    * een beetje poedersuiker of gemalen suiker,
    * een beetje peterselie,

Werkwijze

Stap1

Het bladerdeeg moet beter één dag van te voren uit de diepvries gehaald worden! Maak kippenvlees schoon.

Doe wat olie met zout in de pan en laat de kip even aanbakken. Doe het knoflook erbij en vervolgens de fijngehakte ui en tomaat. Even laten doorbakken, vervolgens de kipkruiden erbij doen en een half of heel glas water (hangt ervan af hoeveel kip er is).

Als de kip gaar is laten afkoelen en dan in stukjes snijden (of als je hele stukken kip hebt van het bot af halen en in stukjes snijden.

De amandelen kook je in een pannetje met water. Dan haal je de schilletjes ervan af en bak je ze op in een koekenpan. Laten afkoelen en daarna malen, niet al te fijn en ook niet als te grof!!!

De eieren kook je tot ze hard zijn en dan hak je ze in kleine stukjes. De uien schil je en hak je dan in ringen of beter nog in repen. Dan bak je ze in een koekenpan met een beetje olie. De peterselie moet je wassen en fijnhakken.

Het eigenlijke werk: Je doet eerst twee dunne velletjes filodeeg in de ovenschaal. Daarna een beetje kaneel en suiker erop. Dan doe je amandelen erop en daarna de uien, de kip en dan de eieren. Je eindigt met één of twee velletjes filodeeg.

Je doet eerst twee dunne velletjes filodeeg in de ovenschaal. Daarna een beetje kaneel en suiker erop. Dan doe je amandelen erop en daarna de uien, de kip en dan de eieren. Je eindigt met één of twee velletjes filodeeg.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3.8 / 5)

3.8 5 5
Beoordeel dit recept

5 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Vogeltongetjes met kip zoete ui rozijnen en amandelen

    Vogeltongetjes met kip zoete ui rozijnen en amandelen

  • Gevulde aubergine en rijst met prei en ui

    Gevulde aubergine🍆 met gehakt uit de oven en rijst met prei en ui

  • Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

    Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

  • Couscous salade

    Couscous salade voor 6 personen recept

  • Vermicelli seffa als nagerecht

    Vermicelli seffa als nagerecht

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *