Warme frankfurters en aardappel-mosterdsalade

2005-10-11
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 5m
Beoordeel dit recept:

Warme frankfurters en aardappel-mosterdsalade, is echt een pittige salade maar heerlijk, vooral als je er een lekkere knapperige stokbroodje bij neemt……..

Ingrediënten

  • - 1 kg aardappels (kriel) ongeschild in vieren gesneden
    - 550 gr frankfurters ( kun je bij de turk kopen )
    - 1 el maïsolie
    - 3 lente-uitjes, gehakt
    - 2 stengels selderij, fijngehakt
    - 125 ml zure room
    - 3 el Zaanse mosterd
    - 2 el verse bladpeterselie, gehakt

Werkwijze

Stap1

Kook de aardappels 10-15 minuten, of totdat ze bijna gaar zijn (prik met een vork om te zien of ze gaar zijn). Laat ze uitlekken. Laat de frankfurters 5 minuten sudderen in een pan met water, laat ze uitlekken en houd ze warm.

Verwarm de olie in een grote bakpan, laat de peterselie, lente-ui en selderij 2 minuten op een vuur zacht worden. Voeg de zure room en mosterd toe. Snijd de worstjes schuin in stukjes van 2 cm. Doe ze in de pan met de aardappels.

Breng de salade op smaak met zout en peper en schep hem voorzichtig rond.........

Eet smakelijk

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.7 / 5)

4.7 5 3
Beoordeel dit recept

3 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Couscous salade

    Couscous salade voor 6 personen recept

  • Knapperige gezonde salade

    Knapperige gezonde salade

  • Salade met geroosterde wortel en kipfilet

    Salade met geroosterde wortel kipfilet en honing

  • Vegetarische quiche met broccoli en courgette

    Vegetarische quiche met broccoli en courgette

  • Eigen gezonde bulgur salade met tonijn

    Gezonde bulgur salade met tonijn – eigen recept

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.