Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Griesmeelcake met jam en cocos

Griesmeelcake met jam en cocos

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Oven voorverwarmen op 175 graden

Eieren met de elektrische mixer goed kloppen.

Suiker toevoegen, dan de olie, magere yoghurt, bakpoeder.

Bij elke toevoeging goed mixen.

Als laatste de griesmeel, even goed vermengen.

Giet het beslag in de met bakpapier beklede bakvorm.

Sla de vorm een paar keer op je tafel zodat de luchtbelletjes ontsnappen.

Laag in de oven voor ongeveer 30-45 minuten.

Even laten rusten in de vorm, dan omdraaien op een rond dienblad/vorm etc.

En weer terug omdraaien op het bord, waarin je de cake gaat serveren.

Jam een beetje verwarmen en glad maken, over de bovenkant van de cake bestrijken.

Cocos mooi verdelen over de cake, in ruitjes of in vierkantjes snijden.

Mobiele versie afsluiten