Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Groente-tortilla

Kipvleugeltjes en aardappels in de oven

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

* Bak de champions in wat olie...Laat uitlekken

* Snij de aardappel in kleine blokjes en bak deze gaar in de olie...laat uitlekken

* Snij de ui, paprika, en wortel in kleine blokjes en bak die samen op een zacht vuurtje in olie. Als het bijna gaar is doe je de kruiden erbij (anders verbranden de kruiden)...laat uitlekken

* De doperwtjes in water koken totdat ze zacht zijn en laten uitlekken

* Meng alles samen en voeg zout naar smaak toe.

* Breek de eieren in een schaal en klop deze. Doe hier de gesneden koriander bij. Beetje peper is wel lekker en komijn

* Doe een dun laagje olie in een grote koekenpan (liefst met anti-aanbaklaag) en verspreid de mengsel van ui, paprika, wortel, champignons, doperwten en aardappelblokjes hierin.

* Giet hier de geklopte eieren overheen en bak dit op een zacht vuurtje gaar. Als je denkt dat de onderkant gaar is. Leg je een plat bord op de koekenpan en draai je zo de tortilla om op het bord. Schuif dan de tortilla weer in de koekenpan om de andere kant gaar te bakken.

Eet smakelijk!!

Je kan natuurlijk met verschillende ingredienten varieren.
Je kan de ingredienten ook roerbakken (geen vet)

Mobiele versie afsluiten