Voor Marokkanen geen ramadan zonder harira! De soep bevat allerlei belangrijke stoffen die nodig zijn voor je lichaam na een dag vasten. Buiten de ramadan kun je de soep uiteraard ook eten hoor, lekker met een hapje erbij of voor de lunch. Als voorgerecht kan ook, maar de soep is best vullend dus eet daarna niet te zwaar.
Ingrediënten
- - ong 200 gr soepvlees
- 1,5 kg gepureerde tomaten (neem 3 en half blik tomaten in blik a 400 gr) of neem verse tomaten. (dan wel schillen ontpitten en harde kern eruit halen)
- selderie paar stengels fijngesneden
- 1 bosje koriander fijngehakt
- 1 bosje gladde peterselie ook fijngehakt
- 2 uien gesneden
- ong 200gr kikkererwten (een nacht geweekt)
- 1 stengel bleekselderij fijngehakt
- 50 gr groene linzen (even gewassen)
- 1 volle theelepel smen (ranzige boter)
- 1 mespunt kurkuma
- 1 envelopje saffraan
- 1 volle theelepel gemberpoeder
- zout
- 1 volle theelepel peper
- 1 kleine kom bloem aangelengd met twee glazen water
- vermicelli
Werkwijze
Stap1
Het vlees de tomaten, selderij, koriander, peterselie, uien bleekselderij smen, peper en zout, kurkuma, gember, saffraan ong 5 minuten laten stoven.
Doe de uitgelekte kikkererwten en de linzen met 1 liter water bij de rest, breng aan de kook.
Ong ruim een uur op laag vuur koken zodat de linzen en kikkererwten zacht zijn.
Meng de bloem met het water goed aanlengen om geen klonten te krijgen.
Giet het bij de soep en meng dit goed.
Doe de vermicelli bij de soep ong een ruime handvol met vermicelli.
Goed blijven roeren ong na 15 minuten is de soep klaar.
Proef uiteraard wel of er genoeg zout inzit.
TIP: als ik de bloem met water bij de soep giet zet ik de staafmixer even in de soep, je krijgt een mooie egale soep en de bloem is goed opgenomen.
Daarna wel goed blijven roeren !!! en wel het vlees er even uithalen. Of je moet van niet kauwen houden!!!
Ps: Foto van Ellouisa