Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Hazelnootkoekjes

Hazelnootkoekjes

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Sla eiwit stijf met een paar korrels zout, en roer poedersuiker en vanillesuiker erdoor, dan doorkloppen.
Houd 2 eetlepels van dit mengsel apart.
Roer de gemalen hazelnoot en kaneel door het eiwit-suikermengsel.
Leg hoopjes op de bakplaat ter grootte van een paaseitje (dikke theelepel)
Maak ze een beetje plat en druk de hazelnoot erin.
Laat de koekjes 2-3 uur drogen aan de lucht en bestrijk ze dan met het achtergehouden eiwitmengsel.
Bak op 125ºC ongeveer 25-30 minuten (bij mij 25 minuten).
(Als je niet genoeg hazelnoten hebt kan je ze aanvullen met amandelen. Ik heb deze ook al eens gemaakt met alleen amandelen dat is ook heel lekker)

Recept voor 24 koekjes.

Mobiele versie afsluiten