Hazelnootkoekjes

2008-11-28
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 25m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • *1,5 eiwit (52 gram)
    *125 g poedersuiker
    *1/2 pakje vanillesuiker
    *1/2 tl kaneel
    *150 g gemalen hazelnoten
    *24 hele hazelnoten

Werkwijze

Stap1

Sla eiwit stijf met een paar korrels zout, en roer poedersuiker en vanillesuiker erdoor, dan doorkloppen.
Houd 2 eetlepels van dit mengsel apart.
Roer de gemalen hazelnoot en kaneel door het eiwit-suikermengsel.
Leg hoopjes op de bakplaat ter grootte van een paaseitje (dikke theelepel)
Maak ze een beetje plat en druk de hazelnoot erin.
Laat de koekjes 2-3 uur drogen aan de lucht en bestrijk ze dan met het achtergehouden eiwitmengsel.
Bak op 125ºC ongeveer 25-30 minuten (bij mij 25 minuten).
(Als je niet genoeg hazelnoten hebt kan je ze aanvullen met amandelen. Ik heb deze ook al eens gemaakt met alleen amandelen dat is ook heel lekker)

Recept voor 24 koekjes.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.6 / 5)

4.6 5 5
Beoordeel dit recept

5 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

    Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

  • Marokkaanse Briwat be louz - Amandeldriehoekjes

    Marokkaanse Briwat be louz – Amandeldriehoekjes

  • Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

    Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (7)

  1. Geplaatst door seyma* aan 29-11-2008

    hmmm dat ziet er heerlijk uit zeg ik ga hem zo maken,bedankt voor al je recepten sadiye jij hebt echt goeie recepten 😉

  2. Geplaatst door sadiye aan 29-11-2008

    geen dank hoor ik vind het leuk om mijn recepten met jullie te delen 😉

  3. Geplaatst door seyma* aan 30-11-2008

    hallo sadiye ik heb deze recept gister gemaakt ennnnnnnnnnnnnnnn lekker lekker lekker mmmmmmm echt super is al op. sadiye jij ben echt een koekjesprinses nogmaals bedankt.

  4. Geplaatst door prinsesje_bloom aan 01-12-2008

    deze lijken me heel makkelijk te maken!!
    Zouden ze ook met pindas kunnen?

  5. Geplaatst door samiratheone aan 01-12-2008

    lijken me heerlijk. ik ga ze insha allah maken voor ied of anders voor de 1e verjaardag van mn zoontje. ik wilde wel even wat vragen: kun je een beetje kleurstof toevoegen bij het achtergebleven eiwitmengsel?

  6. Geplaatst door sadiye aan 01-12-2008

    ja hoor dat zou wel kunnen denk ik.

  7. Geplaatst door sadiye aan 01-12-2008

    met pindas heb ik het zelf nog niet geprobeerd dat is ook een soort van noot ik denk dat het wel zou kunnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.