Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Hazelnootmaantjes

Hazelnootmaantjes

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Doe deongesmolten boter in een teiltje.

doe er 250 gram suiker bij en kneed de goed dor tot de boter vloeibaar is geworden.Doe de losgeklopte eieren er bij

Roer nog eens goed door elkaar.
Doe dan de bakpoeder de hazelnoten en de meel en kneed het tot een
soepel deeg.


Bak steeds een stukje deeg en sla het met je hand plat (tot ongeveer
1cm) Snij er met bovenstaande vorm maantjes uit. Heb je geen vorm dan
kun je met een glas de maatjes eruit snijden. Of gewoon rondjes maken
ipv maantjes.

Werk ze zo allemaal af en bak ze in de oven op 220 graden.
(de koekjes blijven een beetje wit)

Als ze gaar zijn laat je de koekjes afkoelen op een rooster.

Maak intussen het glazuur:

Smelt 25 gram boter in een bakje
Doe er 4 eetlepels water bij
roer er beetje bij beetje de 350 gram poedersuiker doorheen.

Smeer het glazuur over de koekjes en strooi de nougatines over de
koekjes heen.

bewaar de koekjes in een afsluitbare bak (of emmer) die je eers bekleed
met foliepapier en een plastic pedaalemmerzak

komt zsm

Het deeg is een soort basisdeeg.
Dut kan je zelf naar smaak varieren (bijv ipv hazelnoten amandelen erin doen, of rozijnene etc)
en de afwerking kan je ook me evarieren, bijvoorbeeld bolletjes maken met in het midden sjam en omheen cocos.

etc. ik zou zeggen gebruik je fantasie!

Mobiele versie afsluiten