Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Hoe gebruik je een tajine

Hoe gebruik je een tajine

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Als je voor het eerst een gerecht wil maken in een tajine, is het raadzaam om:

- De aardewerken tajine een paar dagen te laten weken in koud water in een diepe teil.

- Na drie dagen de tajine afbakken in een hete oven.

Zo zorg je ervoor dat de tajine steviger wordt en niet zal barsten, en ook blijft de "anti-aanbaklaag" behouden en zal je geen brandgeurtjes krijgen tijdens het koken.

Wij marokkanen maken de 1e keer ook bissara in de tajine, dat is een soort erwtensoep, dit zou ook goed zijn voor de tajine...of het ooit bewezen is..

Maar de 1e keer eerst melk inkoken, voldoet ook.

Verder is het raadzaam om de tajine altijd op een laag pitje te zetten, er komt vanzelf vocht vrij en door de circulatie van de lucht in het deksel van de tajine zal je gerecht ook goed garen en al de smaken behouden.

Laatste advies: Mocht er eten aankoeken in de tajine, nooit met een mes of scherp voorwerp wegschrapen, laat de tajine een nacht weken en de volgende dag voorzichtig met een borstel verwijderen.

MADAME CUISINE

Heb je ook een tip? Laat het ons weten via het contactformulier of op het forum

Mobiele versie afsluiten