Hoe gebruik je een tajine

2012-12-29
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 5m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten


  • - Tajine
    - Oven

Werkwijze

Stap1

Als je voor het eerst een gerecht wil maken in een tajine, is het raadzaam om:

- De aardewerken tajine een paar dagen te laten weken in koud water in een diepe teil.

- Na drie dagen de tajine afbakken in een hete oven.

Zo zorg je ervoor dat de tajine steviger wordt en niet zal barsten, en ook blijft de "anti-aanbaklaag" behouden en zal je geen brandgeurtjes krijgen tijdens het koken.

Wij marokkanen maken de 1e keer ook bissara in de tajine, dat is een soort erwtensoep, dit zou ook goed zijn voor de tajine...of het ooit bewezen is..

Maar de 1e keer eerst melk inkoken, voldoet ook.

Verder is het raadzaam om de tajine altijd op een laag pitje te zetten, er komt vanzelf vocht vrij en door de circulatie van de lucht in het deksel van de tajine zal je gerecht ook goed garen en al de smaken behouden.

Laatste advies: Mocht er eten aankoeken in de tajine, nooit met een mes of scherp voorwerp wegschrapen, laat de tajine een nacht weken en de volgende dag voorzichtig met een borstel verwijderen.

MADAME CUISINE

Heb je ook een tip? Laat het ons weten via het contactformulier of op het forum

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.2 / 5)

4.2 5 18
Beoordeel dit recept

18 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Mini tortilla's recept

    Mini tortilla’s

  • Barbecue chicken pizza

    Barbecue chicken pizza

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reactie (1)

  1. Geplaatst door Frank aan 04-07-2016

    Ik heb een tajine gekocht bij de LIDL. In de handleiding staat dat hij alleen in de oven te gebruiken is. Ik lees dat de Traditionele Tajin op vuur wordt gebruikt. Wat maakt de LIDL tajine anders dan de traditionele tajin? Kan ik de LIDL toch ook op vuur gebruiken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.