Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Imam bayildi

Imam bayildi

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

BISMILLAH

Verwarm de over voor op 200° C0

Pel en snipper de ui en de knoflook

ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes

schil de aubergines met een dunschiller in een streepjespatroon

halveer ze in de lengte

verhit 3 lepels olie in een koekepan en bak de aubergines rondom bruin

leg ze naast elkaar in een ovenschaal

verhit 1 eetlepel olie in de koekepan en fruit de ui en knoflook ongeveer 5 minuten

Voeg de tomatenblokjes toe en laat nog eens 10 minuten sudderen

Roer de suiker en de peterselie erdoor

Voeg zout en peper naar smaak toe

Sniijdt de auberginehelften in de lengt in en vul de inkeping met het uimengesel.

Schenk de tomatensap erover

Bak de aubergines in de oven tot ze zacht zijn en het vocht verdampt is

Laat ze afkoelen tot lauw warm

lekker bij kebabs ( stokjes geroosterd vlees) en pilavrijst

( zie recept pilavrijst cat. vegetarisch)

het recept heb jarengeleden gehaald uit een receptenboekje van de SPAR. Ook de foto heb ik van hen gepikt

Mobiele versie afsluiten