Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Kaas-uien broodjes

Kaas-uien broodjes

Het recept van heerlijke Kaas-uien broodjes. Ze smelten in je mond en ze laten je huis ook heerlijk ruiken als ze aan het bakken zijn.

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

1 eierdooier met eetlepel water mengen voor het besmeren.

Meng de droge ingrediënten voor het deeg en doe de boter en melk erbij en kneed tot een zachte deeg die niet plakt. Maak er een bol van en vet in met wat olie en dek je bak af en laat rijzen voor zon 45 min.

Stap2

Als het deeg goed gerezen is pak je bol en rol er een grote vierkant van uit en snijd de randjes weg zodat je een mooie vierkant hebt. Besmeer daarna je deeglap met de boter en bestrooi de ui erop en de kaas goed royaal!

Stap3

Rol op zoals op foto te zien is en snijd plakjes en leg ze op je bakblik die je hebt bedekt met bakpapier en laat weer zon 15 min rijzen.

Stap4

Verwarm je oven voor op 220 gr. Besmeer ze met ei mengsel en strooi er wat droge peterselie op en geraspte kaas en bak ze in ongeveer 15 min af in oven.

Mobiele versie afsluiten