Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Kalbelouz

Kalbelouz

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Kook de siroop ongeveer 20 minuten tot de helft is ingekooktn en laat afkoelen.
Meng de semoule met de suiker in een grote schaal voeg de gesmolten boter toe en meng het met je handen als of je couscous maakt.
Voeg de water gemengd met mazzar toe en alles goed mengen.
Doe de helft van het deeg in een ronde beboterde blik.
Verdeel hier de amandelen over en doe dan de rest van het deeg erop.
Maak met een mes vierkanten op het deeg en leg op elke vierkant een gepelde amandel.
Bak het gebak ongeveer 30 minuten in een warme oven.200graden, als het gebak gaar is haal het uit de oven overgiet met siroop.
Plaats het nog voor vijf minuten terug in de warme oven.
Laat het een nacht trekken en daarna instukken snijden

Mobiele versie afsluiten