Kalbelouz

2009-11-05
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 25m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • Deeg
    500gram semoule grof {of middel}
    250gram suiker
    100gram gesmolten boter
    half glas water gemixt met mazhar {oranje bloesemwater}
    Vulling
    100gram gepelde amandelen grof malen
    Siroop
    500gram suiker
    1liter water
    1glas mazhar

Werkwijze

Stap1

Kook de siroop ongeveer 20 minuten tot de helft is ingekooktn en laat afkoelen.
Meng de semoule met de suiker in een grote schaal voeg de gesmolten boter toe en meng het met je handen als of je couscous maakt.
Voeg de water gemengd met mazzar toe en alles goed mengen.
Doe de helft van het deeg in een ronde beboterde blik.
Verdeel hier de amandelen over en doe dan de rest van het deeg erop.
Maak met een mes vierkanten op het deeg en leg op elke vierkant een gepelde amandel.
Bak het gebak ongeveer 30 minuten in een warme oven.200graden, als het gebak gaar is haal het uit de oven overgiet met siroop.
Plaats het nog voor vijf minuten terug in de warme oven.
Laat het een nacht trekken en daarna instukken snijden

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3.9 / 5)

3.9 5 10
Beoordeel dit recept

10 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

    Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

  • Marokkaanse Briwat be louz - Amandeldriehoekjes

    Marokkaanse Briwat be louz – Amandeldriehoekjes

  • Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

    Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

  • Marmer muffins

    Marmer muffins

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    veel
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.