Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Kip-rijstpannetje

Kip-rijstpannetje

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Bak de kipfiletstukken of kipstukken in de croma goudbruin met zout, peper en paprikapoeder. Voeg de geperste knoflook toe en bak nog eventjes. Haal het dan uit de pan.

Kook de rijst gaar met het zakje saffraan erin en wat zout. Snijd de ui in kleine stukjes en de paprika's in reepjes of stukjes. Gooi die in de pan met nog wat boter of olie en fruit het even aan.

Voeg dan de tomaatstukjes en tomatenpuree toe en bak die even mee. De rijst afgieten ern erbij doen en erdoor scheppen.

De kipstukken er bovenop leggen en met de deksel erop op zacht vuur 10 minuutjes gaar laten pruttelen.

Daarna voor het serveren bestrooien met gehakte peterselie.

Je kunt voor dit gerecht ook andere groenten gebruiken die je lekker vindt: doperwten, champignons, courgette, wortels etc.

Mobiele versie afsluiten