Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Kip tandoori koken zonder pakjes en zakjes

Kip tandoori koken zonder pakjes en zakjes

Kip tandoori koken zonder pakjes en zakjes! Het is weer tijd voor de foodblogswap. Deze maand mocht ik wat koken van de blog eethetbeter.nl. Ik vind het altijd zo leuk om aan het begin van de maand zo’n blog helemaal door te bladeren op zoek naar recepten die ik zou kunnen maken. Ik koos in eerste instantie voor de kip madras, maar omdat ik toch geen lente-uitjes in huis bleek te hebben, ben ik uiteindelijk voor de kip tandoori gegaan en wat was die lekker zeg!! Weer een gerecht dat je zonder pakjes en zakjes kunt maken. Daar word ik blij van! Ik heb wel de bouillon weggelaten. Er kwam voldoende vocht uit de kip en zo is de saus lekker dik en romig. De kruiden heb ik ook wat verminderd. Mijn zoontje moest het ook goed kunnen eten. Dit gerecht komt hier zeker vaker op tafel en de kip madras ga ik ook zeker nog een keer proberen!

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Bak de kipstukjes aan in wat olie en bak rondom bruin. Voeg de ui, knoflook en kruiden toe en meng goed. Bak even op hoog vuur zodat de geuren en smaken vrijkomen. Daarna op laag vuur met de deksel op de pan laten stoven tot de kip gaar is. Voeg de crème fraîche toe en verwarm kort, maar laat niet koken. Serveer met rijst en roerbakgroenten.

Tandoori (ook wel tandoori masala genoemd) is een saus die in verscheidene vormen al duizenden jaren in India wordt gebruikt. Het is een mengeling van yoghurt, gember, knoflook, peper, komijn en Garam Masala (een Indiaas mengsel van gemalen specerijen in ieder geval bestaande uit kardemom, kruidnagel, nootmuskaat en kaneel).

Het woord tandoori komt van het Hindiwoord tandoor, dat kleioven betekent.

Mobiele versie afsluiten