Kip tandoori koken zonder pakjes en zakjes

2017-11-25
  • Porties : 4 personen
  • Bereidingstijd : 10m
Beoordeel dit recept:

Kip tandoori koken zonder pakjes en zakjes! Het is weer tijd voor de foodblogswap. Deze maand mocht ik wat koken van de blog eethetbeter.nl. Ik vind het altijd zo leuk om aan het begin van de maand zo’n blog helemaal door te bladeren op zoek naar recepten die ik zou kunnen maken. Ik koos in eerste instantie voor de kip madras, maar omdat ik toch geen lente-uitjes in huis bleek te hebben, ben ik uiteindelijk voor de kip tandoori gegaan en wat was die lekker zeg!! Weer een gerecht dat je zonder pakjes en zakjes kunt maken. Daar word ik blij van! Ik heb wel de bouillon weggelaten. Er kwam voldoende vocht uit de kip en zo is de saus lekker dik en romig. De kruiden heb ik ook wat verminderd. Mijn zoontje moest het ook goed kunnen eten. Dit gerecht komt hier zeker vaker op tafel en de kip madras ga ik ook zeker nog een keer proberen!

Ingrediënten

  • 500 gr kipfilet in grove stukken
  • 1 ui
  • 2 knoflookteentjes
  • 200 ml crème fraîche
  • 1 el kerrie
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1/2 tl komijn
  • 1 tl gember
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl zout

Werkwijze

Stap1

Bak de kipstukjes aan in wat olie en bak rondom bruin. Voeg de ui, knoflook en kruiden toe en meng goed. Bak even op hoog vuur zodat de geuren en smaken vrijkomen. Daarna op laag vuur met de deksel op de pan laten stoven tot de kip gaar is. Voeg de crème fraîche toe en verwarm kort, maar laat niet koken. Serveer met rijst en roerbakgroenten.

Tandoori (ook wel tandoori masala genoemd) is een saus die in verscheidene vormen al duizenden jaren in India wordt gebruikt. Het is een mengeling van yoghurt, gember, knoflook, peper, komijn en Garam Masala (een Indiaas mengsel van gemalen specerijen in ieder geval bestaande uit kardemom, kruidnagel, nootmuskaat en kaneel).

Het woord tandoori komt van het Hindiwoord tandoor, dat kleioven betekent.

Deel dit recept met anderen

Ik ben Ellouisa, 31 jaar jong..

Meer van deze
Chef-kok »
Gemiddelde waardering

(2.8 / 5)

2.8 5 5
Beoordeel dit recept

5 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Authentieke Marokkaanse Bastilla met kip en amandelen, geserveerd met poedersuiker en kaneel, naast een decoratieve tajine.

    Marokkaanse Bastilla met Kip en Amandelen

  • Tajine van Erwtensoep Bissara met olijfolie en komijnpoeder, geserveerd in een decoratieve tajine van Tajine.nl.

    De Marokkaanse Tajine van Bissara

  • Italiaanse pizza met zeevruchten geserveerd op een Marokkaanse tafel, met Tajine.nl decoratief verwerkt in de tajinedeksel.

    Italiaanse pizza met zeevruchten

  • Tajine van visgehaktballetjes in tomatensaus, geserveerd in een Marokkaanse tajine.

    Tajine van Visgehaktballetjes in Tomatensaus

  • Tajine gerecht met vlees, groenten en deksel met Tajine.nl decoratie

    Marokkaanse Tajine met Vlees en Groenten

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.