Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Kip-ui pasteitjes

Kip-ui pasteitjes

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Voorbereiding:
Hak de uien in gedeelten in de keukenmachine. Doe ze in een grote pan met de olie, gember, kaneel, wat zout en citroensap en de kipfilets. Leg het deksel op de pan en laat dit ongeveer 15 minuten bij lage temperatuur sudderen. Neem de stukken kip uit de pan en laat de uien zonder deksel verder pruttelen, zodat het vocht verdampt. Laat dit, onder af en toe roeren, sudderen tot de uien een romige saus zijn geworden en u de olie kunt zien borrelen-ongeveer 1 uur. Snijd de kip in kleine stukjes en doe die terug in de pan met de uiensaus. Voeg de koriander toe en roer alles goed door elkaar. Maak het geheel indien nodig op smaak af met zout of meer van de andere smaakmakers.

Bereidingswijze:
Maak de verpakking filodeeg pas open als u er aan toe bent en werk snel, want het deeg droogt snel uit. Laat de velletjes op elkaar liggen. Bestrijk het bovenste met gesmolten boter of olie. Neem ongeveer een achtste van het kip-uimengsel en leg dat op ongeveer 8 cm vanaf de rand in het midden op het deeg. Leg de rand over de vulling, waarbij u de zijkanten van het deeg omhoog vouwt naar het uitkomt, zodat u uiteindelijk een plat pakje heeft met aan beide kanten diverse lagen deeg. Doe hetzelfde met de rest van de velletjes deeg en de vulling en leg alle pakjes op een stuk bakpapier op een bakplaat. Bestrijk de bovenkant met eidooier geklopt met 1 theelepel water. Bak ze in 35-45 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden C.(gasstand 4) tot ze krokant en goudbruin zijn.

Serveertips:
Warm opdienen. Geef er kleine potjes poedersuiker en kaneel bij, zodat iedereen dat er naar wens overheen kan strooien .

Mobiele versie afsluiten