Kip-ui pasteitjes

2005-10-31
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • Ingrediënten:
    5 flinke uien(ongeveer 1 1/2 kilo);
    4 eetlepels zonnebloemolie;
    1/2-3/4 theelepel gemberpoeder;
    1 1/2 theelepel kaneel, plus nog wat extra om het geheel te bestrooien;
    zout;sap van 1/2 citroen;
    4 kippenborstfilets;
    flinke bos verse koriander, fijngehakt;
    8 velletjes filodeeg;
    4-5 eetlepels gesmolten boter of olie;
    1 eidooier;
    poedersuiker (naar keuze).

Werkwijze

Stap1

Voorbereiding:
Hak de uien in gedeelten in de keukenmachine. Doe ze in een grote pan met de olie, gember, kaneel, wat zout en citroensap en de kipfilets. Leg het deksel op de pan en laat dit ongeveer 15 minuten bij lage temperatuur sudderen. Neem de stukken kip uit de pan en laat de uien zonder deksel verder pruttelen, zodat het vocht verdampt. Laat dit, onder af en toe roeren, sudderen tot de uien een romige saus zijn geworden en u de olie kunt zien borrelen-ongeveer 1 uur. Snijd de kip in kleine stukjes en doe die terug in de pan met de uiensaus. Voeg de koriander toe en roer alles goed door elkaar. Maak het geheel indien nodig op smaak af met zout of meer van de andere smaakmakers.

Bereidingswijze:
Maak de verpakking filodeeg pas open als u er aan toe bent en werk snel, want het deeg droogt snel uit. Laat de velletjes op elkaar liggen. Bestrijk het bovenste met gesmolten boter of olie. Neem ongeveer een achtste van het kip-uimengsel en leg dat op ongeveer 8 cm vanaf de rand in het midden op het deeg. Leg de rand over de vulling, waarbij u de zijkanten van het deeg omhoog vouwt naar het uitkomt, zodat u uiteindelijk een plat pakje heeft met aan beide kanten diverse lagen deeg. Doe hetzelfde met de rest van de velletjes deeg en de vulling en leg alle pakjes op een stuk bakpapier op een bakplaat. Bestrijk de bovenkant met eidooier geklopt met 1 theelepel water. Bak ze in 35-45 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden C.(gasstand 4) tot ze krokant en goudbruin zijn.

Serveertips:
Warm opdienen. Geef er kleine potjes poedersuiker en kaneel bij, zodat iedereen dat er naar wens overheen kan strooien .

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.1 / 5)

4.1 5 11
Beoordeel dit recept

11 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Vers en zacht stokbrood met zonnebloempitten en zwarte komijn

    Stokbrood vers en zacht met zonnebloempitten en zwarte komijn

  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (2)

  1. Geplaatst door Marisah aan 31-10-2005

    ik heb ze al eerder geprobeerd, maar ik vond het beetje smakeloos en veel werk, kon ik beter echt gewoon met een hele kip maken, want qua werk is het gelijk..

  2. Geplaatst door fatima_agaar aan 20-01-2013

    Hoeveel stuks kan je hier uit halen? max 8?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.