Mrouzia een belangrijk gerecht uit de Marokkaanse keuken

2018-01-17
Beoordeel dit recept:

Mrouzia is een belangrijk gerecht uit de Marokkaanse keuken. Het gerecht wordt bereid in een tajine, een aardewerken stoofpot. Het bevat zowel zoete als zoute ingrediënten, zoals vlees en een kruidenmengsel (ras el hanout) met honing, kaneel en amandelen. Mrouzia is een van de traditionele gerechten die gegeten wordt tijdens het islamitische Offerfeest. Het wordt vaak gemaakt van lamsvlees van dieren die ritueel geofferd zijn tijdens het feest.

Ingrediënten

  • - 2 kg lamsvlees
  • - 1 ui
  • - 1 teentje look
  • - 1/2 bosje koriander
  • - Zonnebloemolie
  • - Verse gember
  • - 1/2 tl kaneel
  • - 1 el suiker
  • - 1 tl peper
  • - Olijfolie
  • - Snufje saffraan
  • - Snufje komijn
  • - Zout
  • Uien en rozijnen saus:
  • - Rozijnen
  • - 2 uien
  • - Kaneel
  • - Suiker
  • - 1 el honing
  • Verder:
  • - Amandelen

Werkwijze

Stap1

De koriander in de hakmolen fijn hakken samen met olijfolie, zonnebloemolie, verse gember, 1/2 theelepel kaneel, 1 theelepel peper, zout, tikje saffraan, tikje komijn en 1 eetlepel suiker.

Stap2

Doe wat olie in een pan en fruit hierin je uimengsel. Doe vervolgens het vlees erin en braad het bruin. Voeg de kruiden toe en laat het 15 minuten op een zacht vuurtje sudderen. Voeg daarna kokend water toe tot je vlees net onder staat. Kook het vlees gaar.

Stap3

Uien en rozijnen saus:

Kook de rozijnens 15 minuten en giet je ze af. Neem 2 uien en pel deze. Snijd ze in maantjes en bak ze aan in wat olie. Voeg hierbij wat jus van het vlees (een halve soeplepel, die lepel waarmee je harira in de kommetjes doet), wat kaneel en suiker. Voeg als laatst de rozijnen toe. Laat de saus indikken en haal van het vuur. Voeg een eetlepel honing toe en roer nog eens goed door.

Stap4

Bak wat amandelen en zet deze opzij. Alles is nu klaar om op te dienen!

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3 / 5)

3 5 1
Beoordeel dit recept

1 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Vogeltongetjes met kip zoete ui rozijnen en amandelen

    Vogeltongetjes met kip zoete ui rozijnen en amandelen

  • Gevulde aubergine en rijst met prei en ui

    Gevulde aubergine🍆 met gehakt uit de oven en rijst met prei en ui

  • Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

    Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

  • Couscous salade

    Couscous salade voor 6 personen recept

  • Vermicelli seffa als nagerecht

    Vermicelli seffa als nagerecht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *