Trid – Rfisa, Lemssemmen in kipsaus

2006-01-19
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 60m
Beoordeel dit recept:

Rfisa – Trid , Lemssemmen in een kip saus, Dit is zo lekker!! Het is vooral leuk als er meerdere mensen zijn, om met zijn allen van te genieten.

Ingrediënten

  • Voor de lemsemmen:
    - 500 gram meel
    - 300 ml water (lauwwarm)
    - zout
    - olijfolie/zonnebloemolie, ongeveer 1 soepkom
    Voor de kip:
    - 1 grote kip door de helft of in stukken goed schoongemaakt.
    - 3 uien in sliertjes
    - 2 theelepels Kurkuma, (gharkoum) geel/oranje is het..
    - 1,5 theelepel peper
    - 1 theelepel gember
    - saffraan
    - paar takjes kesbour/ma3dnous in een bosje gebonden..
    - zout  (saus moet wel redelijk gezout zijn)
    - Olijfolie/zonnebloemolie
    - 1/2 grote kool, je kan chinese kool nemen, maar gewone is ook lekker.
    - Als je van knoflook houdt kan je 1 teentje raspen.
    - Sambal als je van pittig houdt.

Werkwijze

Stap1

Begin met het kneden van het deeg. Kneed het deeg zeker 10 minuten. Doe het in een plastic zak en laat het rusten. Je kan het net zo lang van te voren maken en laten rusten als je zelf wilt.

Doe 3 eetlepels olie in een teiltje.

Voeg daaraan:

- 1 theelepel peper

- 1 theelepel Kurkuma/gharkoum

- 1/2 theelepel gember.

- saffraan, zout

Smeer de kip hier mee in. Je kan de kip laten marineren voor een paar uur, maar als je haast hebt, mag het meteen in de pan. Doe de kip in de pan en laat deze op zacht vuur sudderen.

Snij de uien in slierten en voeg deze bij de kip.

Kruid alles weer met de overgebleven kruiden. (halve theelepel peper, 1/2 thl. gember, 1 thlp, kurkuma.)

Voeg net zo veel gekookt water toe, tot je kip onderstaat.

Snij de kool in 4-en of in 8-en, was deze goed. Je kan de koolstukken inbinden met keukentouw, maar los gaat ook goed. Doe de kool bij de kip en laat het goed garen.

Vorm mooi kleine bolletjes van het deeg. Besmeer je werkoppervlak goed met olie. Maak het rondje groot en flinterdun.

Vouw het deeg tot een halve maan. Vouw daarna de ene hoek naar de andere. Dan heb je een driehoek.

Werk zo alle bolletjes af en leg ze op een met olie besmeerde ondergrond, b.v. grote dienbladen.

Verwarm je pizzapan of koekepan op de middelste pan.

Bak de lemsemmen om en om, ze moeten niet bruin worden, het moet gaar zijn en licht gekleurd.

Stop ze in een doek en daarna in een plastic zak. Haal de lemsemmen uit elkaar en breek ze in stukjes.

Zet een couscouspan op en stoom de lemssemmenstukjes voor 5-10 minuten.

Doe de lemmsemen in een groot bord, schenk er ruim saus overheen en leg de kip bovenop, aan de zijkanten garneer je het geheel met de kool.

Eet smakelijk!!!

Tip: maak het gerecht wat pittiger met Sambal….

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.2 / 5)

4.2 5 40
Beoordeel dit recept

40 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Marokkaanse Harchakoekjes in de vorm van bloemetjes, gepresenteerd op een mooi gedekte tafel met Tajine.nl subtiel verwerkt in de decoratie.

    Marokkaanse Harchakoekjes in de vorm van bloemetjes

  • Italiaanse pizza met zeevruchten geserveerd op een Marokkaanse tafel, met Tajine.nl decoratief verwerkt in de tajinedeksel.

    Italiaanse pizza met zeevruchten

  • Tajine van visgehaktballetjes in tomatensaus, geserveerd in een Marokkaanse tajine.

    Tajine van Visgehaktballetjes in Tomatensaus

  • Tajine gerecht met vlees, groenten en deksel met Tajine.nl decoratie

    Marokkaanse Tajine met Vlees en Groenten

  • Een prachtige presentatie van Marokkaanse Seffa, gedecoreerd met poedersuiker, kaneel en noten, geserveerd op een schaal.

    Marokkaanse Seffa Gedecoreerd met Poedersuiker, Kaneel en Noten

Reacties (15)

  1. Geplaatst door Hind aan 19-01-2006

    Oh, weet je hoe lang ik al naar een recept van dit zoek. Ik ga het meteen dit weekend proberen, hopen dat het lukt.

  2. Geplaatst door ellouisa aan 19-01-2006

    dit lijkt me zo lekker, is dit hetzelfde als rfissa?

  3. Geplaatst door sami aan 19-01-2006

    is het nou een driehoek of vierkant(lemsemmen)

  4. Geplaatst door sihamkleuter aan 19-01-2006

    het is inderdaad rfissa.
    en sami je vouwt het op als een driehoek

  5. Geplaatst door Receptenchick aan 19-01-2006

    Dit moet en zal ik maken!

  6. Geplaatst door Nacira aan 20-01-2006

    Oh hier heb ik zin in!!!!!!!!!

  7. Geplaatst door hoessam aan 20-01-2006

    MMMMMMMMMMMMM

  8. Geplaatst door Rahma aan 20-01-2006

    mmm als ik dit zie dan mis ik mn mammie, moet denk ik maar snel weer bij haar langs zodat ze dit voor me kan maken heheh.. 😉 (ben zelf te lui om het te maken)

  9. Geplaatst door sabah75 aan 22-01-2006

    mmmmmmmmhhh ziet er echt goed uit………..

  10. Geplaatst door asi aan 05-04-2006

    Heey madame cuisine,Ik doe altijd gewoon lemsemmen en kip saus. Ik heb nog nooit met een kool gedaan.Is dat lekker?

  11. Geplaatst door MADAME CUISINE aan 06-04-2006

    is superlekker!!!

    Ik zag het een keer op tv bij choumicha en ik heb het uitgeprobeerd, is heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeerlijk!!!
    Het recept is wel van mezelf, alleen dus het idee om kool erbij te doen is dus van t.v.

  12. Geplaatst door neshwaha aan 21-04-2006

    Tbarkellah 3likom, ik vind dit wel erg lekker om te eten, maar om te maken is het mij teveel werk. Erg ben ik eigenlijk. Maar als je je geroepen voelt om het te maken MADAM CUISINE dan wil ik het wel voorproeven hoor 😀

  13. Geplaatst door MADAME CUISINE aan 23-04-2006

    Neswaha, MARHABABIK!!
    Weet je wat je kan doen?
    Maak de lemsemmen als je tijd hebt en vries ze in.
    Dan heb je altijd in huis als je bijvoorbeeld onevrwacht visiste krijgt.
    Dan hoef je alleen de kip te koken e, en dat is heel snel en makkelijk.
    Zo veras je je gasten met iets wat de meeste mensen heerlijk vinden.
    En het is weer eens wat anders dan de gewone visbastilla of marmita wat je meestal voorgeschoteld krijgt…

  14. Geplaatst door asma29 aan 29-10-2006

    heey madame cuisine, ik ga vandag dit maken met konijn dat vind ik ook lekker maar mijn kinderen niet.

  15. Geplaatst door linora aan 28-09-2010

    ooh lekker ik ga dit uitproberen.
    ben benieuwd of het lukt.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.