Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Kipbestilla (lekker)

Kipbestilla (lekker)

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Maak de kip schoon en haal al het vel eraf en in stukken. Grote pan. Beetje olie erin. Kip erin. Daarna de uien in grove stukken erboven op. De ma'dnous (peterselie) fijn gesneden en ook in de pan. De kruiden er allemaal bij (zout, peper, gember, saffraan en kaneel). Daarna een halve glas olie erbij. Pan dicht en dit gaar laten koken.

In de tussentijd kook je de amandelen in water. Daarna pel je die, bak je het in olie lichtbruin en dan maal je het in een mixer. Daarna klein beetje poedersuiker en kaneel ertussen.

Als de kip gaar is, haal je de stukken kip uit de pan, leg je het op een bord en laat je afkoelen. Je haalt een aantal lepels olie uit de pan met een lepel, leg je apart in een kom. Dan gooi je er 1 voor 1 de eieren erin en roer je af en toe. Niet te veel roeren. Op een laag vuur, tot er een bindende massa ontstaat. Doe de pan daarna uit, anders blijft de ei aan de bodem van de pan plakken. Je kunt er eventueel nog een halve tl kaneel bij doen, dit doe je wanneer je de eieren er bij doet. Je pelt de kip in kleine stukjes en roer je door de ei-mengsel heen.

Je vet een ovenschaal in(kom niet op dat woord, die ronde van de Turkse winkel of een ovenschaal die bij de oven hoort). Je legt twee filodeeg kruiselings op elkaar, daarop de mengsel van kip en ei. Daarop strooi je de amandelen erop. Je vouwt de bestilla dicht. En dan steeds met beetje olie in je hand op de deeg slaan. Dan pak je nog 2 a 3 filodeeg en die doe je om de beurt erop, de overblijfsel stop je onder de bestilla, zorg ervoor dat het er recht onderzit en niet opgevouwen. Steeds als je een deeg erop doet beetje olie. Niet teveel anders wordt je er misselijk van. Daarna in de oven. Let er ook op dat de onderkant ook gaar wordt, anders krijg je dat plakkerige gedoe daar beneden.

Mobiele versie afsluiten