Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Koffiebroodjes gevuld met banketbakkersroom heerlijke bij de koffie of thee

Koffiebroodjes gevuld met banketbakkersroom

Het recept van heerlijke zelfgemaakte koffiebroodjes gevuld met banketbakkersroom. Een lekkere snack en gebakje voor bij de koffie of thee.

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

De deegingrediënten kneden met lauwe melk tot een soepel deeg.

Stap2

250 gr boter smelten en banketbakkersroom bereiden.

Stap3

Verdeel bovenstaand deeg in 7 ballen en druk ze plat met behulp van boter tot een grote lap. Opvouwen net als lemsemmen en daarna ff laten rusten. Alle 7 afwerken.

Stap4

Elke lemsemmen platdrukken en groter maken. In 4-en snijden en vullen met banketbakkersroom. Dichtvouwen en op een bakplaat leggen. Minstens 2 uur laten rijzen en daarna besmeren met eigeel of melk en bakken in de oven.

Stap5

Na het bakken besmeren met honing of warme abrikozenjam en bestrooien met geraspte chocolade...

Mobiele versie afsluiten