Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Kumpir van zoete aardappel

Kumpir van zoete aardappel

Een paar keer per week houd ik Vega dagen aan. Heerlijk en ik kan mijn groenten in huis mooi opmaken. Vandaag deze overheerlijke Kumpir gemaakt van zoete aardappel, kidneybonen, mais en nog veel meer. Yammie, yammie! Hij is over heeeeeerrrrrlijkk.

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Was de zoete aardappels en kook in kokend water in ongeveer 20 minuten.

Stap2

Maak de chrunch van pijnboompitten, geraspte kaas en croutons in een blender. Maal grof en zet apart voor nader gebruik.

Stap3

Haal de zoete aardappelen uit het water en wikkel in aluminium folie. Doe ze in een aluminium ovenbakje. Prik gaatjes met een vork in de aardappelen.

Stap4

Schuif in een voorverwarmde oven op 210 graden ongeveer in 25 á 30 minuten gaar. Als er makkelijk door de aardappel geprikt kan worden is de aardappel gaar.

Stap5

De saus:

Hak de mint bladeren fijn. Meng de gehakte mintblaadjes met de yoghurt en mayonaise. Voeg nog wat zout en peper toe naar smaak. En zet appart voor nader gebruik.

Stap6

Schil en rasp de worteltjes. Snijde de ui in dunne ringen. Snijd de paprika in lange repen.

Stap7

Haal de zoete aardappelen uit de oven en pak voor de helft uit. Maak een diepe verticale snee en duw de aardappel uit elkaar om goed te kunnen vullen. Voeg een klontje boter en pureer met een vork de inhoud van de aardappel los zonder de schil te raken.

Stap8

Voeg de chrunch toe. Vervolgens mais, Kidneybonen, geraspte wortel, tonijn, paprika en ui toevoegen. De heerlijke frisse saus overheen.

Stap9

Garneer met peterselie en serveer met de overgebleven groenten en saus erbij.

Heerlijke Kumpir
Eet smakelijk
Besaha
Afiyet Olsun
Bon Appétit

Mobiele versie afsluiten