Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Loempia van aardappelen kip en zelfgemaakte groenten

Loempia van aardappelen kip en zelfgemaakte groenten

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Ondooi de loempiavellen, snij ui, wortels en paprika's in kleine stukjes, selderij, peterselie ook.

Kook het vlees met wat zout, als het dan bijna gaar is haal je het uit het water en haal je er allemaal stukjes vlees uit, bak tussendoor de groeten op wat olie. Doe het vlees weer in de pan en voeg daarbij een beetje water toe.

Doe de groenten in de pan en bak dit mee, schil de aardappelen en snij ze in laagjes, kook tot ze bijna klaar zijn en bak ze daarna verder in de oven met een half pakje room tot de aardappelen een bruin/goude kleur krijgen.

Als het vlees klaar is en water verdampt is doe je de 2 eieren bij en bak je het nog even. Laat het vlees afkoelen, doe het in de loempiadeeg, en bak ze in een hete olie.

Serveer de loempia met de aardappelen.

Afkoelen en klaar!

er kwamen geen 40 loempia’s uit maar +- 18/20 stuks met het vlees. Hoor het graag als jullie vragen hebben,ook gra ag reageren wie het heeft gemaakt 😉

Mobiele versie afsluiten