Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Loempia’s

Loempia's

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Snijd de Chinese kool in reepjes en maak van de winterwortel ook reepjes in de keukenmachine. Snijd de ui in dunne halve ringen. Snijd de kipfilet in stukken en bak ze met zout en peper in wat olie of boter. Bak ze gaar en voeg dan alle groenten toe. Laat deze een paar minuutjes meebakken tot het gekrompen is.

Voeg dan vast 1 el sojasaus toe en bak het nog eventjes door (wel goed omscheppen). Maak de mihoen volgens de verpakking, laat uitlekken en knip in stukjes. Haal de kip en groenten uit de pan en meng met de mihoen. Laat dit afkoelen en scheur dan de stukken kip in kleine stukjes.

Meng het weer even goed door elkaar en doe de rest van de sojasaus erbij. Goed mengen en in de koelkast verder laten afkoelen. Dan de loempia's vouwen (zie mijn andere recept van loempia's) en dichtplakken met een beetje geklutst ei. Frituren in de olie en serveren met chilisaus en een salade.

Heerlijk zijn deze, maar je kan natuurlijk een andere vulling kiezen: met gehakt, garnalen of alleen groenten. En in plaats van mihoen gekookte rijst.

Mobiele versie afsluiten