Loempia’s

2005-10-09
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 5m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • mihoen
    - 1 ui
    - 1 kleine Chinese kool
    - 1 winterwortel
    - 1 pakje taugé van 125 gr
    - 1 pak loempiavellen (die groene van 40 stuks)
    - Zout en peper
    - 3 el sojasaus
    - 2 kipfilets
    - 1 ei om dicht te plakken
    - Olie om te frituren

Werkwijze

Stap1

Snijd de Chinese kool in reepjes en maak van de winterwortel ook reepjes in de keukenmachine. Snijd de ui in dunne halve ringen. Snijd de kipfilet in stukken en bak ze met zout en peper in wat olie of boter. Bak ze gaar en voeg dan alle groenten toe. Laat deze een paar minuutjes meebakken tot het gekrompen is.

Voeg dan vast 1 el sojasaus toe en bak het nog eventjes door (wel goed omscheppen). Maak de mihoen volgens de verpakking, laat uitlekken en knip in stukjes. Haal de kip en groenten uit de pan en meng met de mihoen. Laat dit afkoelen en scheur dan de stukken kip in kleine stukjes.

Meng het weer even goed door elkaar en doe de rest van de sojasaus erbij. Goed mengen en in de koelkast verder laten afkoelen. Dan de loempia's vouwen (zie mijn andere recept van loempia's) en dichtplakken met een beetje geklutst ei. Frituren in de olie en serveren met chilisaus en een salade.

Heerlijk zijn deze, maar je kan natuurlijk een andere vulling kiezen: met gehakt, garnalen of alleen groenten. En in plaats van mihoen gekookte rijst.

Deel dit recept met anderen

Ik ben Ellouisa, 31 jaar jong..

Meer van deze
Chef-kok »
Gemiddelde waardering

(3.8 / 5)

3.8 5 10
Beoordeel dit recept

10 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Barbecue chicken pizza

    Barbecue chicken pizza

  • Gevulde Bladerdeegpakketjes met mozzarella

    Gevulde Bladerdeegpakketjes met mozzarella

  • Loempiapakketjes met twee soorten kipvullingen

    Loempiapakketjes met twee soorten kipvullingen

  • Pittige spinazie broodjes met feta en mozzarella heerlijk in de ramadan

    Pittige spinazie broodjes met feta en mozzarella

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (9)

  1. Geplaatst door Rzinia aan 09-10-2005

    ziet er goed uit, enne hoe meer versies hoe meer keuze je hebt 😉

  2. Geplaatst door ellouisa aan 09-10-2005

    Ja inderdaad, daar heb je gelijk in! Zo kunnen we allemaal van elkaar leren en kijken wat je zelf het lekkerste vindt 🙂

  3. Geplaatst door islam_lady aan 19-10-2005

    Ziet er lekker uit. Weet je misschien of ik ze kan invriezen.

  4. Geplaatst door hajar_Berkania aan 20-10-2005

    Ziet er lekker uit! Ja je kan ze wel invriezen. Doet mijn moeder ook!!

  5. Geplaatst door karima aan 23-10-2005

    Hmm,.,,heerlijk hoor ikke ga het nu met mijn ma maken…en met magreb ervan genieten ahha…

  6. Geplaatst door ellouisa aan 26-10-2005

    Je kan ze invriezen, maar ik vind ze persoonlijk lekkerder als ze vers zijn 🙂

  7. Geplaatst door sousi aan 30-03-2007

    chinese kool is dat het zelfde als spitskool groetjes

  8. Geplaatst door sjaahida aan 30-03-2007

    nee dat is niet hetzelfde chinese kool lijkt meer op paksoi enzo … het is zachter dan spitskool

  9. Geplaatst door safinaz aan 01-08-2011

    ik geniet elke keer van jou recepten ellouisa !
    Tbarkellah 3liek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.