Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Mais koek

Kipvleugeltjes en aardappels in de oven

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

was de selderij zorgvuldig en doe het in een vergiet, ook de mais in een vergiet laat beiden uitlekken.Neem een diepe kom en klop daarin de ei helemaal los, breng op smaak met de maggi blokje, peper, doe de uien en knoflook fijngesneden, selderij erbij en alles goed mengen.Als laatste de bloem beetje bij beetje erbij doen totdat je een dik papje krijgt.

Neem een diepe koekenpan doe ruim wat olie erin laat het warm/heet worden totdat je kan gaan bakken.Indien je een platte opdien lepel hebt(eetlepel is te klein)dan schep je hiermee elke keer wat uit de kom en laat dat in de pan glijden kijk zelf op welke stand je vuur het beste is om te bakken, zodat deze er mooi goud-geel van kleur of goudbruin eruit komt.zet het op een met keukenpapier beklede schaal /bord en als je klaar bent met bakken kun je gaan eten.

serveren bij rijst/rijstafel gerechten kan ook.

deze recept komt uit de oorspronkelijke molukse en indische keuken.Je kunt het bij de hoofd gerechten doen ,het kan als tussendoortje,kan als bij gerecht maakt niet veel uit! suc6 en zoals wij zeggen SELAMAT MAKAN(eet smakelijk)

Mobiele versie afsluiten